Foto: katarina22
Jednoduchý koláčik pre tých, ktorí milujú sladké... :)
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
1 bal. |
|
Dusené jablká: | |
1,5 kg |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
250 g (alebo maslo) |
|
Na zdobenie: | |
|
Postup
-
1
Ako prvé, som si dala variť salko. Varím ho klasicky v plechovke, dve hodiny. Môžte si ho kľudne uvariť aj deň vopred.
- 2
Jablká som si nastrúhala na hrubšom strúhadle, dala do hrnca , posypala škoricovým cukrom, podliala vodou a nechala udusiť. Ak chcete, môžte si jablká ešte osladiť, ja som však mala výborné sladké a viac cukru nebolo treba. Po udusení z jabĺk vyžmýkame prebytočnú šťavu a poukladáme na papier vystlaný plech.
- 3
Na jablká vylejeme cesto. Vajíčka sme zmiešali s cukrom, pridali olej, mlieko a nakoniec postupne múku zmiešanú s kypriacim práškom. Necháme piecť asi 20 minút pri teplote 180°C.
- 4
Počas pečenia si môžme pripraviť plnku. Vychladnuté salko do hladka vyšľaháme s herou alebo maslom. Ja som dala pol na pol, pretože som mala doma len 1/2 hery :)
- 5
Po upečení necháme koláčik vychladiť a pomocou papiera na pečenie ho obrátime. Tak aby cesto bolo dole a jablká hore. Na to natrieme plnku, ktorú necháme stuhnúť a ozdobíme podľa vlastnej chuti. Ja som na ten môj nastrúhala dvojfarebnú mliečnu čokoládu. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu