Jablkový koláčik so Salkom

Autor receptu: katarina22

Jednoduchý koláčik pre tých, ktorí milujú sladké... :)

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé, som si dala variť salko. Varím ho klasicky v plechovke, dve hodiny. Môžte si ho kľudne uvariť aj deň vopred.
  2. Jablká som si nastrúhala na hrubšom strúhadle, dala do hrnca , posypala škoricovým cukrom, podliala vodou a nechala udusiť. Ak chcete, môžte si jablká ešte osladiť, ja som však mala výborné sladké a viac cukru nebolo treba. Po udusení z jabĺk vyžmýkame prebytočnú šťavu a poukladáme na papier vystlaný plech.
  3. Na jablká vylejeme cesto. Vajíčka sme zmiešali s cukrom, pridali olej, mlieko a nakoniec postupne múku zmiešanú s kypriacim práškom. Necháme piecť asi 20 minút pri teplote 180°C.
  4. Počas pečenia si môžme pripraviť plnku. Vychladnuté salko do hladka vyšľaháme s herou alebo maslom. Ja som dala pol na pol, pretože som mala doma len 1/2 hery :)
  5. Po upečení necháme koláčik vychladiť a pomocou papiera na pečenie ho obrátime. Tak aby cesto bolo dole a jablká hore. Na to natrieme plnku, ktorú necháme stuhnúť a ozdobíme podľa vlastnej chuti. Ja som na ten môj nastrúhala dvojfarebnú mliečnu čokoládu. Dobrú chuť :)