Jablkový koláčik so Salkom
Autor receptu: katarina22
Jednoduchý koláčik pre tých, ktorí milujú sladké... :)
Postup
- Ako prvé, som si dala variť salko. Varím ho klasicky v plechovke, dve hodiny. Môžte si ho kľudne uvariť aj deň vopred.
- Jablká som si nastrúhala na hrubšom strúhadle, dala do hrnca , posypala škoricovým cukrom, podliala vodou a nechala udusiť. Ak chcete, môžte si jablká ešte osladiť, ja som však mala výborné sladké a viac cukru nebolo treba.
Po udusení z jabĺk vyžmýkame prebytočnú šťavu a poukladáme na papier vystlaný plech.
- Na jablká vylejeme cesto. Vajíčka sme zmiešali s cukrom, pridali olej, mlieko a nakoniec postupne múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Necháme piecť asi 20 minút pri teplote 180°C.
- Počas pečenia si môžme pripraviť plnku. Vychladnuté salko do hladka vyšľaháme s herou alebo maslom. Ja som dala pol na pol, pretože som mala doma len 1/2 hery :)
- Po upečení necháme koláčik vychladiť a pomocou papiera na pečenie ho obrátime. Tak aby cesto bolo dole a jablká hore. Na to natrieme plnku, ktorú necháme stuhnúť a ozdobíme podľa vlastnej chuti. Ja som na ten môj nastrúhala dvojfarebnú mliečnu čokoládu.
Dobrú chuť :)