Jablkový koláč

Autor receptu: mracik9

Jabĺk je tohto roku neúrekom, tak experimentujem. Inšpirovala som sa "IRENAW", celkom sa mi páčil, len sú tam moje zmeny, tak som sa rozhodla s vami podeliť.

30
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si cesto, maslo, vajíčka a cukor spolu vymiešame, pridáme smotanu,múku zmiešanú s kypriacim práškom a nepomletý mak, vypracujeme a odložíme na chladné miesto. Medzi tým si ošúpeme a postrúhame jabĺčka, do ktorých pridáme pudingový prášok, cukor a škoricu. Ten puding je veľmi dobrý, keď máme šťavnaté jabĺčka, urobí sa akoby želé. Cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a položíme na plech, jabĺčka premiešame a navrstvíme na cesto, prikryjeme druhým cestom, popicháme vidličkou a dáme piecť.
  2. Tým že je tam špaldová múka, má to trochu inú chuť, ale stojí to zato, skúste. Dobrú chuť.