Jablkový koláč
Autor receptu: mracik9
Jabĺk je tohto roku neúrekom, tak experimentujem. Inšpirovala som sa "IRENAW", celkom sa mi páčil, len sú tam moje zmeny, tak som sa rozhodla s vami podeliť.
30 porcií |
60 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si cesto, maslo, vajíčka a cukor spolu vymiešame, pridáme smotanu,múku zmiešanú s kypriacim práškom a nepomletý mak, vypracujeme a odložíme na chladné miesto.
Medzi tým si ošúpeme a postrúhame jabĺčka, do ktorých pridáme pudingový prášok, cukor a škoricu. Ten puding je veľmi dobrý, keď máme šťavnaté jabĺčka, urobí sa akoby želé.
Cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a položíme na plech, jabĺčka premiešame a navrstvíme na cesto, prikryjeme druhým cestom, popicháme vidličkou a dáme piecť.
- Tým že je tam špaldová múka, má to trochu inú chuť, ale stojí to zato, skúste.
Dobrú chuť.