Foto: diabambulka
Chutný koláčik...
na 175 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 čajové lyžičky |
|
1 čajová lyžička |
|
125 g |
|
70 g |
|
2 ks |
|
75 g |
|
a múka na vymastenie plechu |
|
PLNKA : | |
500 g nastrúhané |
|
3 PL |
|
1-2 PL |
|
1 ks |
|
1/2 balíčka |
|
2-3 PL |
|
|
Postup
-
1
Cesto : Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, boky vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, pridáme med ( 125 g) a premiešame. Vajcia šľaháme s cukrom do penista, vlejeme rozpustené maslo s medom a premiešame. Pridáme zmiešanú hladkú múku a polohrubú múku s ovsenými vločkami, so škoricou a s krypriacim práškom a dobre premiešame. Polovicu cesta dáme do pripravenej formy,
- 2
navrstvime plnku, ( nastúhame jablká, osladíme medom, pridáme škoricový a vanilkový cukor a umyté sušené brusnice. Na koniec zahustíme detskou krupicou a môžeme navrstviť na koláč, ktorý ideme piecť )
- 3
zalejeme druhou polovicou cesta
- 4
a pečieme 45 minút pri teplote 175°C. Kým sa koláčik pečie nalámeme si kúsky čokolády. A po upečení posypeme ešte horúci koláč čokoládovými kúskami.
- 2
Diskusia k receptu