Jablkový koláč

Jablkový koláč s kakaovou polevou

Autor receptu: budiba

50 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia rozdelíme na biely a žĺtky do dvoch misiek. Vo väčšej vyšľaháme žltky s kryštálovým cukrom, po troche vmiešame olej, v druhej mise z bielkov vyšľaháme sneh, potom do žĺtkov striedavo pridávame múku s kypriacim práškom a štipkou soli a sneh a pomaly dôkladne premiešame lyžicou.
  2. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom, okraje som namastila herou a vysypala hrubou múkou, trocha som dala aj na papier nech sa koláč lepšie vyberá von. Rúra som nahriala na 200 stupňov. Na vrch cesta navrstvíme 4 nastrúhané a vyžmýkané jablká. Na ne nasypeme vanilínový cukor. Dáme piecť na 35 minút. Po 15 minútach stiahneme na 170-150. Kontrolujeme špajlou, či sa cesto nelepí.
  3. V hrnčeku si zohrejeme mlieko, pridáme tuk a kakao s kryštálovým cukrom, Miešame dohladka nech to zovrie, ešte za horúca polejeme upečený koláč kakaovou polevou.
  4. Necháme hodinku vychladnúť a servírujeme, dobrú chuť.