Jablkový koláč s drobenkou

Róbert Földes
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 10. mája 2012
Jablkový koláč s drobenkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
500 g
80 g
80 g
50 g
0,5 g
1 balenie
1 ks
150 ml
Plnka:
500 g, strúhané
100 g
100 g
100 g
1 balenie
Drobenka:
100 g
50 g
1 balenie




Postup

  1. 1

    Z múky, droždia a teplej vody pripravíme kvások. Necháme ho kysnúť 20 minút. Pridáme všetky suroviny a zamiešame hustejšie cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske oddychovať prikryté asi 20 minút.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm tak, že okraj by mal byť hrubší, aby plnka nevytiekla. Okraje cesta potrieme vajíčkom, poukladáme plnku, ktorú sme predtým dobre zamiešali a povytláčali z nej šťavu. Škrabkou zarovnáme, aby bol povrch rovnomerný.

  3. 3

    Trením zamiešame drobenku a nasypeme ju rovnomerne na koláč. Ešte necháme asi 15 minút kysnúť. Dáme piecť do rúry pri 200 oC na 25 minút. Po vychladnutí krájame ľubovoľné tvary.

Diskusia k receptu

monnikka
koláčiky s drobenkou obľubujem, takže ukladám, jabĺčka ešte mám, tak môžem piecť, a koláčiky sú krásne nakrájané:-)
astheart
Myslím, že by byl dobrý i s jiným ovocem. Já kynuté těsto na takové koláče míchám od oka, ale zkusím tenhle recept! Vypadá super!
1x ribana
ribana
Tento jablkový s posýpkou máme veľmi radi a aj dnes ho idem upiecť. Mám už očistené jabĺčka a idem spraviť cesto. Už sa tešíme na neho dáme si poobede ku kávičke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia