Jablkový koláč s drobenkou
Róbert Földes
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 10. mája 2012
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 10. mája 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 50 g |
|
| 0,5 g |
|
| 1 balenie |
|
| 1 ks |
|
| 150 ml |
|
| Plnka: | |
| 500 g, strúhané |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1 balenie |
|
| Drobenka: | |
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 1 balenie |
|
Postup
-
1
Z múky, droždia a teplej vody pripravíme kvások. Necháme ho kysnúť 20 minút. Pridáme všetky suroviny a zamiešame hustejšie cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske oddychovať prikryté asi 20 minút.

- 2
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm tak, že okraj by mal byť hrubší, aby plnka nevytiekla. Okraje cesta potrieme vajíčkom, poukladáme plnku, ktorú sme predtým dobre zamiešali a povytláčali z nej šťavu. Škrabkou zarovnáme, aby bol povrch rovnomerný.

- 3
Trením zamiešame drobenku a nasypeme ju rovnomerne na koláč. Ešte necháme asi 15 minút kysnúť. Dáme piecť do rúry pri 200 oC na 25 minút. Po vychladnutí krájame ľubovoľné tvary.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu