Jablkový koláč s drobenkou
Róbert Földes
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 10. mája 2012
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 10. mája 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
50 g |
|
0,5 g |
|
1 balenie |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
Plnka: | |
500 g, strúhané |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 balenie |
|
Drobenka: | |
100 g |
|
50 g |
|
1 balenie |
|
Postup
-
1
Z múky, droždia a teplej vody pripravíme kvások. Necháme ho kysnúť 20 minút. Pridáme všetky suroviny a zamiešame hustejšie cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske oddychovať prikryté asi 20 minút.
- 2
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm tak, že okraj by mal byť hrubší, aby plnka nevytiekla. Okraje cesta potrieme vajíčkom, poukladáme plnku, ktorú sme predtým dobre zamiešali a povytláčali z nej šťavu. Škrabkou zarovnáme, aby bol povrch rovnomerný.
- 3
Trením zamiešame drobenku a nasypeme ju rovnomerne na koláč. Ešte necháme asi 15 minút kysnúť. Dáme piecť do rúry pri 200 oC na 25 minút. Po vychladnutí krájame ľubovoľné tvary.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu