Jablkový koláč s drobenkou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Z múky, droždia a teplej vody pripravíme kvások. Necháme ho kysnúť 20 minút. Pridáme všetky suroviny a zamiešame hustejšie cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske oddychovať prikryté asi 20 minút.

- Cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm tak, že okraj by mal byť hrubší, aby plnka nevytiekla.
Okraje cesta potrieme vajíčkom, poukladáme plnku, ktorú sme predtým dobre zamiešali a povytláčali z nej šťavu. Škrabkou zarovnáme, aby bol povrch rovnomerný.

- Trením zamiešame drobenku a nasypeme ju rovnomerne na koláč. Ešte necháme asi
15 minút kysnúť. Dáme piecť do rúry pri 200 oC na 25 minút. Po vychladnutí krájame
ľubovoľné tvary.

|