Jablkový koláč s drobenkou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, droždia a teplej vody pripravíme kvások. Necháme ho kysnúť 20 minút. Pridáme všetky suroviny a zamiešame hustejšie cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske oddychovať prikryté asi 20 minút.
  2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm tak, že okraj by mal byť hrubší, aby plnka nevytiekla. Okraje cesta potrieme vajíčkom, poukladáme plnku, ktorú sme predtým dobre zamiešali a povytláčali z nej šťavu. Škrabkou zarovnáme, aby bol povrch rovnomerný.
  3. Trením zamiešame drobenku a nasypeme ju rovnomerne na koláč. Ešte necháme asi 15 minút kysnúť. Dáme piecť do rúry pri 200 oC na 25 minút. Po vychladnutí krájame ľubovoľné tvary.