Jablkovo-tvarohový mriežkový koláč fotorecept
Tentoraz koláčik, ktorý je vhodný aj na Veľkú noc, alebo na rôzne sviatky či oslavy. Jemný koláčik dvoch chutí.
príprava
na 35-40 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 250 g |
|
| 2 ks |
|
| Plnka1: | |
| 6 ks |
|
| 1-2 bal. |
|
| podľa chuti |
|
| Plnka 2: | |
| 500 g |
|
| 4 PL |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
| Na vymastenie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
|
|
|
| Na posypanie koláča: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Suroviny na jablkovú plnku.
-
3
Suroviny na tvarohovú plnku.
-
4
Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, prášok do pečiva zmäknutý Palmarin pokrájaný na menšie kúsky, vajíčka.
-
5
Vypracujeme rukou hladké cesto, ktoré dáme do chladničky aspoň na 30- 40 minút.
-
6
Pripravíme jablká - umyjeme, nastrúhame, pridáme vanilínový cukor, škoricu mletú podľa chuti, premiešame. Tvaroh, kyslú smotanu, vanilínový, práškový cukor, premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti. Plech (30x40 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Jednu časť cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech.
-
7
Pomocou lyžice striedavo nanášame na cesto jablkovú a tvarohovú plnku.
-
8
Napokon rozvaľkáme druhú časť cesta a preložíme na plnku. Vidličkou popicháme cesto, aby sa nevydúvalo. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a koláč pečieme 35-40 minút do zlatista.
-
9
Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.









Gratulujem !!!
Mriežka preto , že sa striedajú plnky.Dakujem .
Děkuji a bez nadsázky je k čemu. Mám nejlepšího člověka, jakého jsem mohl potkat. Srdečně zdravíme.
Určitě neopustí, kdo by ji tak dobře vařil? Ha ha. Srdečně zdravíme.