Jablkové muffiny

Jablkovo-škoricové muffiny

Autor receptu: letmecook

Jablkové muffiny so škoricovou príchuťou, perfektné na jesennú sezónu, super hodiace sa k čaju, kakau, káve.

12-15
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Košíčky na muffiny natrieme olejom, aby sa muffiny potom nelepili.
  2. Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok, štipku soli a mletú škoricu.
  3. Do inej misky dáme jablká nakrájané na kocky, pridáme múku a mletú škoricu, v ktorej obalíme jablká.
  4. Vyšľaháme spolu cukor a maslo, ktoré je izbovej teploty, cca 3 minúty, potom pridáme jedno vajce, dôkladne zmiešame, pridáme druhé vajce a taktiež zmiešame.
  5. Do maslovo-vaječnej zmesi postupne pridávame múku spolu s mliekom, stierkou zmiešame spolu celú zmes. Pridáme jablká a zmiešame.
  6. Cesto s jablkami rozdelíme do muffinových košíčkov (cesto dajte kľudne do skoro vrchu košíčkov, tieto muffiny pri pečení až tak nenarastú). Dáme piecť na cca 30 minút.
  7. Posýpka: Rozpustíme si maslo v malej miske, v inej miske zmiešame 50 g cukru a 30 g mletej škorice, po dopečení vrch muffinov potrieme maslom a obalíme v cukrovo-škoricovej zmesi. Dobrú chuť.