Jablkové muffiny
Jablkovo-škoricové muffiny
Autor receptu: letmecook
Jablkové muffiny so škoricovou
príchuťou, perfektné na jesennú
sezónu, super hodiace sa k čaju,
kakau, káve.
12-15 porcií |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Košíčky na muffiny natrieme olejom, aby sa muffiny potom nelepili.
- Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok, štipku soli a mletú škoricu.
- Do inej misky dáme jablká nakrájané na kocky, pridáme múku a mletú škoricu, v ktorej obalíme jablká.
- Vyšľaháme spolu cukor a maslo, ktoré je izbovej teploty, cca 3 minúty, potom pridáme jedno vajce, dôkladne zmiešame, pridáme druhé vajce a taktiež zmiešame.
- Do maslovo-vaječnej zmesi postupne pridávame múku spolu s mliekom, stierkou zmiešame spolu celú zmes. Pridáme jablká a zmiešame.
- Cesto s jablkami rozdelíme do muffinových košíčkov (cesto dajte kľudne do skoro vrchu košíčkov, tieto muffiny pri pečení až tak nenarastú). Dáme piecť na cca 30 minút.
- Posýpka: Rozpustíme si maslo v malej miske, v inej miske zmiešame 50 g cukru a 30 g mletej škorice, po dopečení vrch muffinov potrieme maslom a obalíme v cukrovo-škoricovej zmesi.
Dobrú chuť.