Jablková žemľovka
Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Dobrota pre veľkých aj malých.
15 minút príprava |
30-35 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravme si ingrediencie na žemľovku, rožky pokrájame na kolieska, viď foto.
- Rožky namáčame do mlieka, dochutíme troškou soli, pokvapkáme olejom, premiešame. Jablká umyjeme, nastrúhame, pridáme vanilínový cukor, škoricu, hrozienka, premiešame. Zapekaciu misu vymastíme maslom a rozložíme rožky.
- Nanesieme jablká, rozložíme marhule plochou stranou nadol, prekryjeme ďalšou vrstvou rožkov, uhladíme.
- Vajíčko rozšľaháme v mlieku a polejeme žemľovku. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 30-35 minút do zlatista.
- Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.