Jablková žemľovka

Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dobrota pre veľkých aj malých.

15 minút
príprava
30-35 minút
na 200  °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravme si ingrediencie na žemľovku, rožky pokrájame na kolieska, viď foto.
  2. Rožky namáčame do mlieka, dochutíme troškou soli, pokvapkáme olejom, premiešame. Jablká umyjeme, nastrúhame, pridáme vanilínový cukor, škoricu, hrozienka, premiešame. Zapekaciu misu vymastíme maslom a rozložíme rožky.
  3. Nanesieme jablká, rozložíme marhule plochou stranou nadol, prekryjeme ďalšou vrstvou rožkov, uhladíme.
  4. Vajíčko rozšľaháme v mlieku a polejeme žemľovku. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 30-35 minút do zlatista.
  5. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.