Jablkový koláč

Jablkovo-makový tvarožník

Autor receptu: katarinalucanova

Skvelý nedeľný koláčik. Krehké maslové cesto, jabĺčka, tvaroh a mak.

30
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny spolu zmiesime na hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na dve polovice. Polovicu cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou.
  2. Jablká očistíme, nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu. Rovnomerne navrstvíme na cesto na plechu.
  3. Všetky suroviny na tvarohovo-makovú plnku dobre vymiešame. Plnku nalejeme na jablká. Plnka je redšia, ale pri pečení krásne stuhne.
  4. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na papieri na pečenie a preložíme veľmi opatrne na plnku. Cesto popicháme vidličkou a pečieme pomaly na 160 stupňoch asi 40 minút.
  5. Koláčik necháme úplne vychladnúť. Pokrájame na rezy.