Jablkový koláč

Jablkovo-makový koláč

Autor receptu: helena10

Jednoduchá chutná dobrota pre všetky vekové kategórie upečená podľa starého hrnčekového receptu. Použila som domáce zásoby našich jabĺk.

40 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Celé vajcia s cukrom a so štipkou soli šľahám do svetlej peny. Postupne pridám a premiešam na menšej rýchlosti mlieko kefírové, olej, hladkú múku s práškom do pečiva.
  2. Viac ako polovicu cesta nalejem na vyšší plech 20 x 35 cm vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 10 minút. Skontrolujem povrch cesta rukou.
  3. Zatiaľ si vymiešam jablkovo-makovú plnku z uvedených surovín.
  4. Vyberiem zapečené cesto z rúry a navrch cesta rovnomerne rozotriem jablkovo-makovú náplň. Vrch náplne zalejem zvyšným cestom, rozotriem. Vrátim do rúry a pečiem ešte pri teplote 175-180 stupňov 30 minút. Skontrolujem špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.
  5. Po vychladení koláč jemne posypem práškovým cukrom.