mal to byť zákusok, a celkom iný...:)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks |
|
| 250 g |
|
| 75 ml |
|
| 100 ml |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| Plnka 1: | |
| 500 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
| Plnka 2: | |
| 1 kg, očistené nastrúhané |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 čl |
|
| 3 ks |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej a mlieko. Šľaháme do hustej peny, prisypeme mak a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 min.
-
2
Medzitým si pripravíme jablkovú plnku: na panvicu dáme maslo s cukrom a necháme skaramelizovať.
-
3
Pridáme na hrubo nastrúhané jablká s vanilkovým cukrom a škoricou. Dusíme asi 10 min.
-
4
Plnka smotanová: zmiešame tvaroh so smotanou, pridáme vanilku a podľa chuti cukor.
-
5
Upečenú, vychladnutú piškótu rozkrájame na pásy hrubé asi 7 cm.
-
6
Vystelieme ňou misku, natrieme asi 1 cm vrstvu smotanového krému a znovu vyložíme piškótou.
-
7
Takto to asi vyzerá. Dáme stuhnúť do chladu asi na 1 hod.
-
8
Keď je torta stuhnutá, vyklopíme ju a vrch opatrne potrieme asi 1/3 jablkovej plnky: do uvarených skaramelizovaných jabĺk zamiešame želatiny ktoré sme rozpustili asi v 2 dcl vody.
-
9
Necháme stuhnúť.
-
10
Takto vyzerá v reze.
-
11
Piškóty bolo veľa tak som robila tortu aj bez smotany. Namiesto nej som dala jablkovú plnku, ktorej bolo tiež veľa.









Diskusia k receptu