Jablkovo-maková torta (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

mal to byť zákusok, a celkom iný...:)

2 torty
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej a mlieko. Šľaháme do hustej peny, prisypeme mak a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 min.
  2. Medzitým si pripravíme jablkovú plnku: na panvicu dáme maslo s cukrom a necháme skaramelizovať.
  3. Pridáme na hrubo nastrúhané jablká s vanilkovým cukrom a škoricou. Dusíme asi 10 min.
  4. Plnka smotanová: zmiešame tvaroh so smotanou, pridáme vanilku a podľa chuti cukor.
  5. Upečenú, vychladnutú piškótu rozkrájame na pásy hrubé asi 7 cm.
  6. Vystelieme ňou misku, natrieme asi 1 cm vrstvu smotanového krému a znovu vyložíme piškótou.
  7. Takto to asi vyzerá. Dáme stuhnúť do chladu asi na 1 hod.
  8. Keď je torta stuhnutá, vyklopíme ju a vrch opatrne potrieme asi 1/3 jablkovej plnky: do uvarených skaramelizovaných jabĺk zamiešame želatiny ktoré sme rozpustili asi v 2 dcl vody.
  9. Necháme stuhnúť.
  10. Takto vyzerá v reze.
  11. Piškóty bolo veľa tak som robila tortu aj bez smotany. Namiesto nej som dala jablkovú plnku, ktorej bolo tiež veľa.