Foto: ppokia
Tento koláč zbožňujeme je to starý recept, ani neviem od ktorej babky ho mám.U nás sa robí už tretiu generáciu a verím že bude Zobraziť celý popisTento koláč zbožňujeme je to starý recept, ani neviem od ktorej babky ho mám.U nás sa robí už tretiu generáciu a verím že bude chutiť aj druhým.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
2 ks |
|
250 g |
|
1 sačok |
|
2 PL |
|
1 sačok |
|
|
|
Pre CELIATIKOV: | |
400 g |
|
1 čl |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 kg |
|
1 sáčok |
|
Poleva: | |
4 ks |
|
200 g |
|
|
Postup
-
1
Palmarím, múku ,vajíčka, kypr. prášok, prášk. cukor,vaniku -vypracujeme cesto . Pre CELIATIKOV dáme muku mix B a guarovú gumu 1 čl.
-
2
Cesto si rozdelíme na dve časti.Pripravíme si plnky. Jabĺka si nastruháme a pridáme hrozienka. podľa potreby kto koľko chce. Potom si vyšlaháme bielka s cukrom do tuha, pridáme kokos a 1 PL múky ./nezabudnúť múku je dôležitá/
-
3
Prvé cesto si rozváľkame na šírku plechu a 1cm hrubé. Preložíme na vymastený plech ,potom si ho potrieme džemom ľubovoľným,naň naukladáme jabĺka, ktoré posypeme škoricovým cukrom.Na jabĺčka si rozotrieme kokosovú plnku a prekryjeme to celé druhým plátom cesta. Popicháme vydličkou.Dáme piecť na 180°C približne na 20min .
- 4
Kým sa nám pečie koláč si vymiešame žĺtky s práškovým cukrom do hladka. Ešte horúci koláč potrieme žĺtkovou polevou.A prizdobíme horkou čokoládou. Krájame po vychladnutí.
- 4
Diskusia k receptu