Jablkovo-kokosový koláč - aj bezlepkový

Autor receptu: ppokia

Tento koláč zbožňujeme je to starý recept, ani neviem od ktorej babky ho mám.U nás sa robí už tretiu generáciu a verím že bude chutiť aj druhým.

60
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Palmarím, múku ,vajíčka, kypr. prášok, prášk. cukor,vaniku -vypracujeme cesto . Pre CELIATIKOV dáme muku mix B a guarovú gumu 1 čl.
  2. Cesto si rozdelíme na dve časti.Pripravíme si plnky. Jabĺka si nastruháme a pridáme hrozienka. podľa potreby kto koľko chce. Potom si vyšlaháme bielka s cukrom do tuha, pridáme kokos a 1 PL múky ./nezabudnúť múku je dôležitá/
  3. Prvé cesto si rozváľkame na šírku plechu a 1cm hrubé. Preložíme na vymastený plech ,potom si ho potrieme džemom ľubovoľným,naň naukladáme jabĺka, ktoré posypeme škoricovým cukrom.Na jabĺčka si rozotrieme kokosovú plnku a prekryjeme to celé druhým plátom cesta. Popicháme vydličkou.Dáme piecť na 180°C približne na 20min .
  4. Kým sa nám pečie koláč si vymiešame žĺtky s práškovým cukrom do hladka. Ešte horúci koláč potrieme žĺtkovou polevou.A prizdobíme horkou čokoládou. Krájame po vychladnutí.