Jablkovo-chrenový bosniak
Autor receptu: redakcia
Mám rád vôňu
a farbu polievok
a neváham meniť toto
„obyčajné“ jedlo na
gurmánsky zážitok.
Chce to len odvahu
kombinovať chute,
improvizovať, hrať sa
s detailmi, vzhľadom
a napokon aj so servírovaním.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené jablká pokrájame na mesiačiky.
Spolu s očisteným a najemno nastrúhaným
chrenom ich rozvaríme v jablkovom džúse.
Počas varenia pridáme mlieko. Po 20 minútach
vzniknutú masu rozmixujeme a zjemníme
smotanou.
- Polievku dochutíme soľou a korením.
Zahustíme zápražkou. Podávame vo vydlabanom
bosniaku, ktorý predtým zapečieme
v rúre pri 180 °C dochrumkava, aby
polievka z neho nevytiekla.