Jablkovo-chrenový bosniak

Autor receptu: redakcia

Mám rád vôňu a farbu polievok a neváham meniť toto „obyčajné“ jedlo na gurmánsky zážitok. Chce to len odvahu kombinovať chute, improvizovať, hrať sa s detailmi, vzhľadom a napokon aj so servírovaním.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené jablká pokrájame na mesiačiky. Spolu s očisteným a najemno nastrúhaným chrenom ich rozvaríme v jablkovom džúse. Počas varenia pridáme mlieko. Po 20 minútach vzniknutú masu rozmixujeme a zjemníme smotanou.
  2. Polievku dochutíme soľou a korením. Zahustíme zápražkou. Podávame vo vydlabanom bosniaku, ktorý predtým zapečieme v rúre pri 180 °C dochrumkava, aby polievka z neho nevytiekla.