Jablkové rezy fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi jednoduchý, ale chutný zákusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
7 PL |
|
7 PL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
Krém: | |
1,5 kg |
|
3 bal. |
|
200 ml |
|
2 bal. |
|
1 PL |
|
Na vrch: | |
500 ml 33%-ná |
|
1 PL |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
V mise som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Múku s práškom do pečiva a sódou som zmiešala a malých dávkach preosievala do cesta a opatrne vmiešavala varechou. Korpus bolo nutné upiecť zo 7 vajec, inak by neudržal to množstvo jablkového krému.
-
2
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala na plech. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 12 min. Upečený som uložila na mriežku a ešte počas chladenia som stiahla kožu. V tomto prípade kožu nesmiete nechať na korpuse, lebo by koláč nedržal spolu a jablkový krém by sa neprilepil.
-
3
Pripravila som si jablká. Ošúpala som ich a vyčistila jaderníky.
-
4
Jablká som nakrájala na malé kocky.
-
5
Dala som ich uvariť do hrnca a zaliala som ich vodou tak, aby bola zarovno s jablkami. Pridala som do nich vanilkový cukor. Uvarené ešte horúce som rozmixovala tyčovým mixérom.
-
6
Vo vode som rozmiešala Zlaté klasy a cukor a pridala som k jablkám a uvarila hustú kašu.
-
7
Ešte horúcu jablkovú kašu som uložila na korpus. Dávala som kašu vrstevne, najprv som pokryla horúcou kašou tenkou vrstvou celý korpus a potom som dala ďalšiu vrstvu. Koláč som uložila na 4 hodiny do chladničky stuhnúť.
-
8
Neskôr som pripravila šľahačku (s cukrom a so Smetafixom) a umiestnila na celý koláč. Znovu som ho uložila až do rána chladiť. Štvrtinu šľahačky som odložila do chladničky na záverečné zdobenie. Tento úkon nemusíte urobiť.
-
9
Ráno som horúcim nožom upravila boky.
-
10
Nakrájala na rezy a ozdobila cukrárskym vreckom podľa môjho vkusu. Veľmi chutné rezy bez masla a množstva cukru. Prajem vám dobrú chuť.
tortyodmamy.sme.sk/content/kanadsky-jablkovy-kolac...