Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 9. júla 2017

Veľmi jednoduchý, ale chutný zákusok.

20
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
7 PL
7 PL
1 KL
1/2 KL
Krém:
1,5 kg
3 bal.
200 ml
2 bal.
1 PL
Na vrch:
500 ml 33%-ná
1 PL
2 bal.




Postup

  1. 1

    V mise som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Múku s práškom do pečiva a sódou som zmiešala a malých dávkach preosievala do cesta a opatrne vmiešavala varechou. Korpus bolo nutné upiecť zo 7 vajec, inak by neudržal to množstvo jablkového krému.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala na plech. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 12 min. Upečený som uložila na mriežku a ešte počas chladenia som stiahla kožu. V tomto prípade kožu nesmiete nechať na korpuse, lebo by koláč nedržal spolu a jablkový krém by sa neprilepil.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si jablká. Ošúpala som ich a vyčistila jaderníky.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jablká som nakrájala na malé kocky.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dala som ich uvariť do hrnca a zaliala som ich vodou tak, aby bola zarovno s jablkami. Pridala som do nich vanilkový cukor. Uvarené ešte horúce som rozmixovala tyčovým mixérom.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vo vode som rozmiešala Zlaté klasy a cukor a pridala som k jablkám a uvarila hustú kašu.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte horúcu jablkovú kašu som uložila na korpus. Dávala som kašu vrstevne, najprv som pokryla horúcou kašou tenkou vrstvou celý korpus a potom som dala ďalšiu vrstvu. Koláč som uložila na 4 hodiny do chladničky stuhnúť.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Neskôr som pripravila šľahačku (s cukrom a so Smetafixom) a umiestnila na celý koláč. Znovu som ho uložila až do rána chladiť. Štvrtinu šľahačky som odložila do chladničky na záverečné zdobenie. Tento úkon nemusíte urobiť.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ráno som horúcim nožom upravila boky.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakrájala na rezy a ozdobila cukrárskym vreckom podľa môjho vkusu. Veľmi chutné rezy bez masla a množstva cukru. Prajem vám dobrú chuť.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

medulienka122
Izka, priznaj sa, že ty máš doma motorovú pílku a tým krájaš na také úhľadné kúsky :-). Robím podobne, len spodok sú detské piškóty. (Y)
1x rela
izabella929
@medulienka122 ,vtipný komentár, vtipná odpoveď..možno sa pri čítaní mojich riadkov poriadne zasmeješ a nie len ty..na krájanie používam nôž-nenôž..keď som vlastnila vinohrad, niekto mi chodil na moje obrovské strapce hrozna a aby ho nepoškodil a zostalo krásne veľké, používal tento nôž a zabudol si ho tam..keď som na jeseň oberala hrozno, našla som ho tam na zemi..umyla, nabrúsila a tak veľmi mi sedí v ruke čepeľ, že výsledkom sú tieto krásne krájané rezy..má to aj háčik, postupne ako sa brúsi, derie sa a už je z neho iba 1,5 cm široké ostrie..ak sa mi tento nôž pokazí, neviem čím ho nahradím, lebo som v obchodoch vyskúšala desiatky nožov, no ani jeden mi nesedí tak perfektne v ruke ako tento..zákusok je úžasne lahodný, svieži a ja ti ďakujem za milý komentár.-)
haji
Krásný a chutný nedělní moučník, sliny se mi sbíhají! Díky za receptík, milá Izi!
janara
krásny a iste osviežujúci koláčik, perfektné prevedenie, ako vždy
motyka
Krásne, výborné, osviežujúce. Robím podobné zo všetkých druhov ovocia. Ale nikdy tak nenakrájam.
sracz
... obdiv, úcta a nemý úžas, ako pri každom z Tvojich perfektných koláčikov, milá Izka!
1x rela
drajan
Krásny koláčik a viem, že je výborný. Ja ho robím veľmi podobne, no dávam do tort. formy... a miesto pečeného cesta idú piškoty namáčané v čaji s rumom, cukrom a citronom... občas dávam k jablkám aj jahody, zase trochu iná chuť a samozrejme farba... Je to ozaj výborný recept, raz urobím aj takto.. s klasickým cestom... (ale fakt chutí aj ten na piškotoch, tie idú dole aj hore)... Mňam!
ilusa
Tak na tomto nenajde nikto chybu. *****
izabella929
@drajan ,teším sa, že máme spoločné chute.-)@nadia56 , budem rada, ako vám bude chutiť.-)@ilusa , nuž tu by ma to už ani neprekvapilo, ak by sa aj chyby našli..vďaka vám všetkým za milé komentáre.-)
ywett
krásny zákusok a s jablkami svieži, pekný recept Izka :)
izabella929
@ywett ,@cesminaz ,@mariamka ,ďakujem pekne za vaše milé komentáre.-) teší ma, že vás zákusok zaujal.-) @mariamka , neznášam nízke placaté zákusky..mám určitú výšku u zákuskov a túto dosiahnem ak nie inak, tak ich doplním piškótami..
finczi
Veľmi dobrý nápad. Zvyknem robiť studenú jablkovú tortu z jabĺk a piškót, takto použiť jablkovú zmes mi nenapadlo, určite vyskúšam, ďakujem, želám pekný deň!