Jablkový zákusok

Jablkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi jednoduchý, ale chutný zákusok.

20
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. V mise som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Múku s práškom do pečiva a sódou som zmiešala a malých dávkach preosievala do cesta a opatrne vmiešavala varechou. Korpus bolo nutné upiecť zo 7 vajec, inak by neudržal to množstvo jablkového krému.
  2. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala na plech. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 12 min. Upečený som uložila na mriežku a ešte počas chladenia som stiahla kožu. V tomto prípade kožu nesmiete nechať na korpuse, lebo by koláč nedržal spolu a jablkový krém by sa neprilepil.
  3. Pripravila som si jablká. Ošúpala som ich a vyčistila jaderníky.
  4. Jablká som nakrájala na malé kocky.
  5. Dala som ich uvariť do hrnca a zaliala som ich vodou tak, aby bola zarovno s jablkami. Pridala som do nich vanilkový cukor. Uvarené ešte horúce som rozmixovala tyčovým mixérom.
  6. Vo vode som rozmiešala Zlaté klasy a cukor a pridala som k jablkám a uvarila hustú kašu.
  7. Ešte horúcu jablkovú kašu som uložila na korpus. Dávala som kašu vrstevne, najprv som pokryla horúcou kašou tenkou vrstvou celý korpus a potom som dala ďalšiu vrstvu. Koláč som uložila na 4 hodiny do chladničky stuhnúť.
  8. Neskôr som pripravila šľahačku (s cukrom a so Smetafixom) a umiestnila na celý koláč. Znovu som ho uložila až do rána chladiť. Štvrtinu šľahačky som odložila do chladničky na záverečné zdobenie. Tento úkon nemusíte urobiť.
  9. Ráno som horúcim nožom upravila boky.
  10. Nakrájala na rezy a ozdobila cukrárskym vreckom podľa môjho vkusu. Veľmi chutné rezy bez masla a množstva cukru. Prajem vám dobrú chuť.