Jablkové rezy fotorecept

silvia27 - bez fotkysilvia27, 28. októbra 2016
Jablkové rezy (fotorecept)
Foto: Silvia27

Osviežujúci jablkový zákusok ako z cukrárne, vhodný aj na slávnostné príležitosti.

16
porcií
90 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Na cesto:
150 g
150 g
1/2 bal
5 ks
2-3 PL vlažná
Na jablkovú plnku:
1 kg
2 bal
Na pudingovú plnku:
700 ml
80 g
40 g
100 g
200 g
Na ozdobu:
200 g
80 g postrúhaná




Postup

  1. 1

    Suchý plech s rozmermi 27 x 37 cm vyložíme alobalom. Jablká očistíme, postrúhame, vyžmýkame, zmiešame s vanilkovým cukrom a rozložíme ich na alobal.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme vlažnú vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Premiešame. Cesto rozotrieme na jablkovú hmotu a spolu upečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 35 min. Po upečení necháme vychladnúť.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom koláč opatrne prevrátime, vyklopíme a alobal odstránime.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pudingová plnka: Zo Zlatého klasu, mlieka a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo s cukrom a spolu vymiešame.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na upečený koláč rozotrieme pudingovú plnku, vyšľahanú smotanu, posypeme postrúhanou čokoládou a odložíme do chladničky stuhnúť.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Určo výborné rezy, jen prosím, doplň rozměr plechu, pekáčku, děkuji.
zdenka1009
Jablkové rezy sú fantastické...robila som viackrát,.. ľahodné, šťavnaté...pozn. miesto masla môže ísť mascarpone :-)
frezia
Hned by som si kusok dala, jablkove patria medzi moje oblubene. Coskoro ich urobim a dam vediet, ake boli.
luss44
Tvoj koláčik mi prišiel ako na zavolanie pre víkendovú návštevu. Vymenila som puding za karamelový a nabudúce dám viac jabĺk, ale chutil všetkým, vdaka za rcp.


marianne
Je to vyborny kolac, raz som ho robila..je ho vela a je dobry, idealny pre vacsiu navstevu, aj toto obdobie je pren stvorene




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia