
Foto: Silvia27
Osviežujúci jablkový zákusok ako z cukrárne, vhodný aj na slávnostné príležitosti.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 1/2 bal |
|
| 5 ks |
|
| 2-3 PL vlažná |
|
| Na jablkovú plnku: | |
| 1 kg |
|
| 2 bal |
|
| Na pudingovú plnku: | |
| 700 ml |
|
| 80 g |
|
| 40 g |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| Na ozdobu: | |
| 200 g |
|
| 80 g postrúhaná |
|
Postup
-
1
Suchý plech s rozmermi 27 x 37 cm vyložíme alobalom. Jablká očistíme, postrúhame, vyžmýkame, zmiešame s vanilkovým cukrom a rozložíme ich na alobal.
-
2
Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme vlažnú vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Premiešame. Cesto rozotrieme na jablkovú hmotu a spolu upečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 35 min. Po upečení necháme vychladnúť.
-
3
Potom koláč opatrne prevrátime, vyklopíme a alobal odstránime.
-
4
Pudingová plnka: Zo Zlatého klasu, mlieka a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo s cukrom a spolu vymiešame.
-
5
Na upečený koláč rozotrieme pudingovú plnku, vyšľahanú smotanu, posypeme postrúhanou čokoládou a odložíme do chladničky stuhnúť.








dobrá pripomienka, doplňujem: tento plech má rozmery 27x37 cm
Dakujem za recept.