Foto: Silvia27
Osviežujúci jablkový zákusok ako z cukrárne, vhodný aj na slávnostné príležitosti.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
150 g |
|
150 g |
|
1/2 bal |
|
5 ks |
|
2-3 PL vlažná |
|
Na jablkovú plnku: | |
1 kg |
|
2 bal |
|
Na pudingovú plnku: | |
700 ml |
|
80 g |
|
40 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
Na ozdobu: | |
200 g |
|
80 g postrúhaná |
|
Postup
-
1
Suchý plech s rozmermi 27 x 37 cm vyložíme alobalom. Jablká očistíme, postrúhame, vyžmýkame, zmiešame s vanilkovým cukrom a rozložíme ich na alobal.
-
2
Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme vlažnú vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Premiešame. Cesto rozotrieme na jablkovú hmotu a spolu upečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 35 min. Po upečení necháme vychladnúť.
-
3
Potom koláč opatrne prevrátime, vyklopíme a alobal odstránime.
-
4
Pudingová plnka: Zo Zlatého klasu, mlieka a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo s cukrom a spolu vymiešame.
-
5
Na upečený koláč rozotrieme pudingovú plnku, vyšľahanú smotanu, posypeme postrúhanou čokoládou a odložíme do chladničky stuhnúť.
dobrá pripomienka, doplňujem: tento plech má rozmery 27x37 cm
Dakujem za recept.