Jablkové rezy (fotorecept)
Autor receptu: silvia27
Osviežujúci jablkový zákusok ako z cukrárne, vhodný aj na slávnostné príležitosti.
16 porcií |
90 minút príprava |
35 minút na 160 °C |
Postup
- Suchý plech s rozmermi 27 x 37 cm vyložíme alobalom. Jablká očistíme, postrúhame, vyžmýkame, zmiešame s vanilkovým cukrom a rozložíme ich na alobal.
- Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme vlažnú vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Premiešame. Cesto rozotrieme na jablkovú hmotu a spolu upečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 35 min. Po upečení necháme vychladnúť.
- Potom koláč opatrne prevrátime, vyklopíme a alobal odstránime.
- Pudingová plnka: Zo Zlatého klasu, mlieka a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo s cukrom a spolu vymiešame.
- Na upečený koláč rozotrieme pudingovú plnku, vyšľahanú smotanu, posypeme postrúhanou čokoládou a odložíme do chladničky stuhnúť.