od babicky,
Suroviny
30dkg preosiata. |
|
pol balicka |
|
12dkg (margarín) |
|
2 kus |
|
2pol lyz alebo biely jogurt |
|
10dkg |
|
1kg |
|
20dkg |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
pol deci trošku |
|
1 kus na potretie |
|
Postup
-
1
30dkg muky , 12dkgmasla,2vajicka, praskovy cuko10dkg ,2pol lyzic kyslej smotani moze byt bieli jogurt alebo trocha mlieka, pol balicka prasok do peciva toto vsetko zamiesyme a dame do chladnicy na 1hodinu ,,zabalime potrvinarskej folii,,
- 2
cesto po 1hodine vyberieme z chladnicky a rzdelime na 2casti.cesto vyvalkame na tenko no nie prilis tenko a dame nan postruhane jablka do ktorych sme dali 20dkg praskoveho cukru 1balenie skoricoveko a vanilkoveho cukru a deci rumu alebo rumovej esencie tuto plnku dame na cesto ale este predtym cesto posypeme struhankou aby sa nam cesto od jablk nepremociloa zakrijeme dalsim vyvalkanim cestom, cesto popychame vydlickou a potrieme zltkom dame piect ,pecieme dovtedy kym vrch nieje upeceni ,,ja peciem dovtedy kym nieje hnedy bledohedi,,
- 3
po vychladnuti krajame mensie kocky a posypeme praskovym cukrom dobru chut prajem:))))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(Mimochodom,chcela by som tak vedieť po maďarsky,ako ona vie po slovensky,aby som si rozšírila obzory.)
... tvoje recepty sa mi páčia, dnes som si ich už niekoľko uložila do kuchárskej knihy :)
Finoman nezz ki ez pite.
Kifogom probalni.