Jablkové muffiny
Jablkové muffiny bez lepku
Autor receptu: novalim
Je sezóna jabĺk, čo takto upiecť si z nich šťavnaté muffinky? Samozrejme v bezlepkovej verzii, rýchlo a jednoducho.* S našou
zmesou Promix PK, PK
špeciál alebo UNI sa Vám to zaručene podarí. Jabĺčka im dodajú sviežosť a chuť po ovocí, a vy sa ani nestihnete otočiť a už budú
z plechu fuč.
12 ks porcií |
40 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Jablká umyjeme, ošúpeme a odstránime jadrovníky. Nakrájame ich na malé kúsky a premiešame s citrónovou šťavou.
- Vo veľkej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Do múčnej zmesi pridáme kryštálový a vanilkový cukor, olej, jogurt a rozšľahané vajce. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme aj kúsky jabĺk.
- Do plechu na muffiny poukladáme papierové košíčky. Asi do ¾ ich naplníme cestom a povrch vždy uhladíme. Muffinky pečieme na strednej priečke vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút do zlatista.
- Upečené necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Môžeme do nich na ozdobu zapichnúť aj kúsky jabĺk.