Jablkové muffiny

Jablkové muffiny bez lepku

Autor receptu: novalim

Je sezóna jabĺk, čo takto upiecť si z nich šťavnaté muffinky? Samozrejme v bezlepkovej verzii, rýchlo a jednoducho.* S našou zmesou Promix PK, PK špeciál alebo UNI sa Vám to zaručene podarí. Jabĺčka im dodajú sviežosť a chuť po ovocí, a vy sa ani nestihnete otočiť a už budú z plechu fuč.

12 ks
porcií
40 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká umyjeme, ošúpeme a odstránime jadrovníky. Nakrájame ich na malé kúsky a premiešame s citrónovou šťavou.
  2. Vo veľkej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Do múčnej zmesi pridáme kryštálový a vanilkový cukor, olej, jogurt a rozšľahané vajce. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme aj kúsky jabĺk.
  3. Do plechu na muffiny poukladáme papierové košíčky. Asi do ¾ ich naplníme cestom a povrch vždy uhladíme. Muffinky pečieme na strednej priečke vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút do zlatista.
  4. Upečené necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Môžeme do nich na ozdobu zapichnúť aj kúsky jabĺk.