Tento dezert nielen, že dobre vyzerá, ale aj chutí! Ak čakáte návštevu a nechce sa vám nič komplikované robiť, no chcete prekvapiť, stavte na Zobraziť celý popisTento dezert nielen, že dobre vyzerá, ale aj chutí! Ak čakáte návštevu a nechce sa vám nič komplikované robiť, no chcete prekvapiť, stavte na tento recept :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 230 g |
|
| štipka |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 1 PL |
|
| Plnka: | |
| 15 g |
|
| 1 bal |
|
| 100 ml |
|
| 2 ks |
|
| 200 ml |
|
| 50 g |
|
| Jablková ozdoba: | |
| 2 ks |
|
| 200 ml |
|
| 1/2 bal |
|
| na zapekanie |
|
Postup
-
1
V miske si zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva, cukrom, maslom a 1PL vody. Vypracujeme cesto a necháme ho cca pol hodinu odležať v chlade.
- 2
Kým nám cesto odpočíva, pripravíme si plnku. Škrobovú múčku (Solamyl) zmiešame s 50 g cukru, vanilkovým cukrom, mliekom, dvoma žĺtkami a smotanou. Za stáleho miešania varíme až kým nám hmota nezhustne do konzistencie hustejšieho pudingu. Plnku necháme vychladnúť, ale dávajte pozor, aby vám nechytila na vrchu "koža", preto ju nezabúdajte miešať.
- 3
Cesto si rozdelíme na 12 kusov a každý rozvaľkáme. Muffinový plech si vyložíme papierovými košíčkami a cesto vložíme tak, aby vrch jemne pretŕčal cez okraj. Spodok cesta popicháme vidličkou.
- 4
Na cesto rozdelíme ďalšie papierové košíčky, naplníme ich strukovinou (aby sa nám košíčky nenadúvali) a dáme piecť na 20 minút na 180 °C. Po 20 minútach dáme preč strukovinu a pečieme ďalších 10 minút bez nej.
- 5
Jablká si nakrájame na polmesiace hrubé cca 3 mm. Dáme ich dusiť s jablkovou šťavou a trochou cukru. Ak máte jabĺčka a šťavu dostatočne sladkú, netreba pridávať cukor (ja som nepridávala). Keď vám jabĺčka zmäknú, vyberte ich a nechajte odkvapkať na sitku.
- 6
Do vychladnutých košíčkov nastriekajte pomocou cukrárenského vrecúška pudingový krém a jabĺčka naukladajte do tvaru kvetiniek. Podľa návodu si uvarte želatínu a jemne pokropte vrch koláčikov. Ak nechcete, želatínu dávať nemusíte, ale košíčky sú vďaka nej krajšie a lesklejšie :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu