Jablkové kvetinky s pudingovým krémom

Autor receptu: bananalover

Tento dezert nielen, že dobre vyzerá, ale aj chutí! Ak čakáte návštevu a nechce sa vám nič komplikované robiť, no chcete prekvapiť, stavte na tento recept :)

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske si zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva, cukrom, maslom a 1PL vody. Vypracujeme cesto a necháme ho cca pol hodinu odležať v chlade.
  2. Kým nám cesto odpočíva, pripravíme si plnku. Škrobovú múčku (Solamyl) zmiešame s 50 g cukru, vanilkovým cukrom, mliekom, dvoma žĺtkami a smotanou. Za stáleho miešania varíme až kým nám hmota nezhustne do konzistencie hustejšieho pudingu. Plnku necháme vychladnúť, ale dávajte pozor, aby vám nechytila na vrchu "koža", preto ju nezabúdajte miešať.
  3. Cesto si rozdelíme na 12 kusov a každý rozvaľkáme. Muffinový plech si vyložíme papierovými košíčkami a cesto vložíme tak, aby vrch jemne pretŕčal cez okraj. Spodok cesta popicháme vidličkou.
  4. Na cesto rozdelíme ďalšie papierové košíčky, naplníme ich strukovinou (aby sa nám košíčky nenadúvali) a dáme piecť na 20 minút na 180 °C. Po 20 minútach dáme preč strukovinu a pečieme ďalších 10 minút bez nej.
  5. Jablká si nakrájame na polmesiace hrubé cca 3 mm. Dáme ich dusiť s jablkovou šťavou a trochou cukru. Ak máte jabĺčka a šťavu dostatočne sladkú, netreba pridávať cukor (ja som nepridávala). Keď vám jabĺčka zmäknú, vyberte ich a nechajte odkvapkať na sitku.
  6. Do vychladnutých košíčkov nastriekajte pomocou cukrárenského vrecúška pudingový krém a jabĺčka naukladajte do tvaru kvetiniek. Podľa návodu si uvarte želatínu a jemne pokropte vrch koláčikov. Ak nechcete, želatínu dávať nemusíte, ale košíčky sú vďaka nej krajšie a lesklejšie :)