Jablková torta

Jablková torta

Autor receptu: marianne

Zjesenieva sa, tak oživenie a pripomenutie takej lokálnej a jesennej suroviny, ako sú jablká nemôže uškodiť. Túto až primitívne jednoduchú tortu zo štyroch surovín robievam najmenej 30 rokov. Recept tu už asi aj niekde bude, ale mám čas, tak ju tu hodím na pripomenutie. Je nepresladená, výborná a rýchlofka:-)

5 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na dno tortovej formy navrstvíme piškóty a boky formy potrieme slabou vrstvou masla.
  2. Jablká očistíme, pokrájame na menšie kúsky, mesiačiky už ako vám pasuje a dáme variť do hrnca s 1/2 l vody a 3 - 4 PL cukru. Viac cukru nie je treba, lebo piškóty sú sladké a môže sa prisladiť aj šľahačka.
  3. Keď su jablká polomäkke /nerozvariť/ pridáme 2 Zlaté klasy rozmiešané v 1/4 l vody. Krátko povaríme a vylejeme do formy s piškótami. Necháme riadne vychladnúť. Ja ju pichnem, keď je prechladená, aj do chladničky.
  4. Dozdobíme šľahačkou, ak chceme, ale nie je to nutné. Ja ju mám radšej takto na čisto, ale doma ľúbia so šlahačkou.