Jablková torta
Jablková torta
Autor receptu: marianne
Zjesenieva sa, tak oživenie a pripomenutie takej lokálnej a jesennej suroviny,
ako sú jablká nemôže uškodiť. Túto až primitívne jednoduchú tortu zo štyroch surovín
robievam najmenej 30 rokov. Recept tu už asi aj niekde bude, ale mám čas, tak ju tu
hodím na pripomenutie. Je nepresladená, výborná a rýchlofka:-)
5 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na dno tortovej formy navrstvíme piškóty a boky formy potrieme slabou vrstvou masla.
- Jablká očistíme, pokrájame na menšie kúsky, mesiačiky už ako vám pasuje a dáme variť do hrnca s 1/2 l vody a 3 - 4 PL cukru. Viac cukru nie je treba, lebo piškóty sú sladké a môže sa prisladiť aj šľahačka.
- Keď su jablká polomäkke /nerozvariť/ pridáme 2 Zlaté klasy rozmiešané v 1/4 l vody. Krátko povaríme a vylejeme do formy s piškótami. Necháme riadne vychladnúť. Ja ju pichnem, keď je prechladená, aj do chladničky.
- Dozdobíme šľahačkou, ak chceme, ale nie je to nutné. Ja ju mám radšej takto na čisto, ale doma ľúbia so šlahačkou.