Foto: eldina
môj další "Antirecept" ..:)
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
100 g posekané |
|
3 PL |
|
p.p. |
|
Cesto: | |
4 ks |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
1 bal |
|
Krém: | |
6 ks |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
1 L |
|
Zdobenie: | |
1 bal |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:/tu som ešte netušila, že budem potrebovať aj 2 bal plátkovej želatíny/..:)
-
2
do tortovej formy či plechu na koláče-dať papier na pečenie....trúbu predhriať na cca 180 °C
-
3
jablká očistiť, pokrájať bud na kocky alebo/ako ja/ nastrúhať na struháku na uhorky, dať do tortovej formy, prihodiť škoricu a cukor/to môžte, samozrejme, podľa vašej potreby, netreba podľa receptu/...tu som si ešte stále myslela, aký fantasticky jednoduchý koláč ma čaká...:))
-
4
Cesto: vajcia, cukor, olej, múku, orechy a 1 PDP vymiešať a naliať na jablká....dať piecť na cca 40 minút...ked začne koláč hnednúť, prekryť formu papierom na pečenie, alobal neodporúčam-zvykne sa o cesto zalepiť...:)).....a tu prišla moja prvá chyba:v recepte, podľa ktorého som robila koláč, nebol čas pečenia.....tak ked cesto zhnedlo, pichla som špáratko-"ukazovalo", že je koláč hotový...nechala som ho vychladnúť, vyklopila som ho na tácku/ten papier na pečenie je dolu preto, že koláč bude "naopak", teda-korpus zdola a jablková časť zhora/-ale!!!!!!!zrazu sa mi všetko vylialo, lebo medzi jablkami nebol dopečený...musela som koláč horko-ťažko opäť narvať do tortovej formy a za hlasného nadávania/áno, ked pečiem, som často vulgárna..:))../ dať opäť ešte raz piecť...preto "tipujem", že koláč treba piecť ( v mojom prípade dokopy)cca 40minút...:))
-
5
a tu je fešák "nedopečený", asi po 20 minútach-ako vidieť, krásne ma (napriek špáratku) zavádzal...:) /ale to ešte netušil, že sa pôjde opäť opekať/..:)
-
6
medzitým, kým sa koláč piekol, som dala variť mlieko , z ktorého som malé množstvo odobrala a pridala do 6 žĺtkov, 5 Pl cukru, 1 van.cukru, 5 PL gustinu, mixérom dobre vymiešala..vymiešanú masu pridala do mlieka a varila dalej...v recepte písalo, že miešať do zhustnutia... pri varení mi hned bolo jasné, že masa nehustne do stavu, do akého by mala..:) ---dúfala som, že ked vychladne-stuhne...ale nie!!.....bolo to stále riedke..nuž som musela improvizovať/ čo pri pečení neznášam/ a pridala som do krému ešte 2 balenia želatíny v plátkoch..potom už krém držal /ale koláč sa dobre predražil/..:)
- 7
na upečený koláč dať žĺtkový krém , nechať vychladnúť a stuhnúť...zdobila som šľahačkou..lebo v orig. recepte bolo, že 6 zvyšných bielkov s 15 Pl cukru, miešať nad parou do zhustnutia a tým zdobiť...priznávam, na to som si už netrúfla, lebo som sa bála, že aj to by mi nevyšlo(kedže 2 z 3 vecí mi už nevyšli) a v tej chvíli by už aj letel do smetiaka...:)
- 8
torta je pekná a aj chutná, ale za akú cenu!?!?...:))))--------koláč/ked už viem triky, ako na naň/ je vskutku jednoduchý, príprava jabĺk a cesta trvá cca 5 minút, príprava krému tiež 5 minút...ostatný čas je pečenie a chladenie.... do času prípravy zahrniem celkový čas...a ešte niečo-krému je dosť, mohol by sa robiť aj na veľký plech, ako zákusok../ale ja už nie/...:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
mne sa zdá, že mlieka malo byť v kréme iba pol litra a potom by už nemusel byť ani ten škrob, aj by ho bolo akurát.
keď už ideme piecť, porovnáme viacero receptov presne pre to, o čom píšeš - máloktorému veríme... iba niekoľko varecháčov dáva naozaj dobré a kvalitné recepty a časopisy nie sú spoľahlivé
ale aj tak som sa pobavil - najmä, že som nebol na tvojm mieste.
pečeniu zdar!!!
... tak ako píšeš ,,pečeniu zdar,, alebo ako vravím ja ,,nech nám chutná,,
jasné, že nič nevzdávam, len som chcela napísať aj recept, čo ma potrápil/ ved pár ich tu už mám/..:)..štve ma, že to nebolo z novín, ale z portálu, asi ako varecha...tak som tam hned dotyčnej aj napísala svoje..:)/ale slušne, vulgarizmy som minula pri pečení/..:)...na Vareche by mali byť aj nepodarky.. nie len "pýcha" ..:)
No dúfam, že dnes v tých aktualitách sa zmýlili a mnoho ľudí nemalo najdepresívnejší deň ale opačne - celkom príjemný deň - ba priam výnimočne fantastický deň. :):):):):)
Všetko dobré.
Ráno som čítala na aktualitách, že je najdepresívnejší deň, a skoro súčasne som čítala že sa stala vlaková nehoda... takže niekto sa narodil a niekto sa druhý raz narodil...
aj keď nie som moc na sladké, tvoje recepty milujem. Na záver máš vždy výborný výsledok. Aj tie prasiatka sa mi páčili. Na vareche máš obrovské množstvo priaznivcov , ktorí netrpezlivo čakajú na tvoje suprové recepty. Toffifee je však neprekonateľné.
neprekonateľné. Netrpezlivo očakávame ďaľšie
recepty.