Jablková štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: bleise
Táto štrúdľa je trochu inakšia od ostatných "typických." Dnes som ju piekla a bola veľmi chutná, tak som sa s vami chcela podeliť o recept. :-)
25 porcií |
25 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Múku premiešame so soľou, pridáme olej, ocot, vajce a podľa potreby vodu.
- Vymiesime na vláčne polotuhé cesto.
- Na tenko vyvaľkáme. Predtým ako nanesieme plnku pokvapkáme olejom.
- Pripravíme si plnku zmiešaním jabĺk, hrozienok, orechov, cukru a škorice.
- Nanesieme na cesto, zvinieme a položíme na plech pomastený olejom. Pečieme na stredne vyhriatej rúre. :-) ( štrúdľu som robila prvý krát v živote, takže tá hore sa mi veľmi nepodarila výzorovo. :-D )
- Podstané je, že chutili dobre. :-)