Jablková štrúdľa (fotorecept)

Autor receptu: bleise

Táto štrúdľa je trochu inakšia od ostatných "typických." Dnes som ju piekla a bola veľmi chutná, tak som sa s vami chcela podeliť o recept. :-)

25
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku premiešame so soľou, pridáme olej, ocot, vajce a podľa potreby vodu.
  2. Vymiesime na vláčne polotuhé cesto.
  3. Na tenko vyvaľkáme. Predtým ako nanesieme plnku pokvapkáme olejom.
  4. Pripravíme si plnku zmiešaním jabĺk, hrozienok, orechov, cukru a škorice.
  5. Nanesieme na cesto, zvinieme a položíme na plech pomastený olejom. Pečieme na stredne vyhriatej rúre. :-) ( štrúdľu som robila prvý krát v živote, takže tá hore sa mi veľmi nepodarila výzorovo. :-D )
  6. Podstané je, že chutili dobre. :-)