Jablkový zákusok

Jablková piškóta s hroznovým lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš víkendový zákusok. Možno by sa mohol volať aj jesenný. V piškótovom korpuse sú krájané jabĺčka, ktoré som spojila s hroznovým tmavým lekvárom.

20
porcií
50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si pripravila jabĺčka. Urobila som si 3 kôpky, do každej piškóty 100 g.
  2. Nakrájala som ich na tenké plátky.
  3. Pripravila som si cesto: Vajcia s cukrom a vodou som vyšľahala do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva a sódu a na 3-krát som opatrne vmiešala do vajcového základu.
  4. Napokon som opatrne vmiešala aj jabĺčka.
  5. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, upravila rovnomerne. Trúbu som nechala vyhriať na 180 °C a piekla sa 10 min.
  6. Postupne som miešala aj ďalšie 2 cestá ako to prvé. Upečené som ukladala na mriežku.
  7. Na panvicu som vyliala lekvár. V troške vody som vymiešala puding a vyliala som k k horúcemu lekváru. Miešala som, pokiaľ celkom nezhustol. Hotový lekvár som rozdelila na 2 rovnaké časti.
  8. Kým bol lekvár horúci, natrela som prvý korpus, Najprv natriem na tenko celú plochu a ako začína hustnúť a tuhnúť natieram aj zbytok.
  9. Položila som druhý korpus a ešte stále horúcim lekvárom natrela vrch. Ak vám počas plnenia korpusov lekvár vychladne, dajte ho na chvíľku do mikrovlnky.
  10. Položila som tretí korpus. Na tento som položila papier na pečenie, potom dosku na krájanie a napokon 3 kg múky. Takto som koláč uložila do chladničky na celú noc.
  11. Druhý deň so pripravila polevu z bielej čokolády s pridaním 1/4 kocky horkej, aby som dosiahla béžovú farbu. Polevu som natrela na zákusok, ktorý som potom dala do chladničky stuhnúť.
  12. Horúcim nožom som krájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.