Jablkový zákusok
Jablková piškóta s hroznovým lekvárom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš víkendový zákusok. Možno by sa mohol volať aj jesenný. V piškótovom korpuse sú krájané jabĺčka, ktoré som spojila s hroznovým tmavým lekvárom.
20 porcií |
50 minút príprava |
3x10 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv som si pripravila jabĺčka. Urobila som si 3 kôpky, do každej piškóty 100 g.
- Nakrájala som ich na tenké plátky.
- Pripravila som si cesto: Vajcia s cukrom a vodou som vyšľahala do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva a sódu a na 3-krát som opatrne vmiešala do vajcového základu.
- Napokon som opatrne vmiešala aj jabĺčka.
- Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, upravila rovnomerne. Trúbu som nechala vyhriať na 180 °C a piekla sa 10 min.
- Postupne som miešala aj ďalšie 2 cestá ako to prvé. Upečené som ukladala na mriežku.
- Na panvicu som vyliala lekvár. V troške vody som vymiešala puding a vyliala som k k horúcemu lekváru. Miešala som, pokiaľ celkom nezhustol. Hotový lekvár som rozdelila na 2 rovnaké časti.
- Kým bol lekvár horúci, natrela som prvý korpus, Najprv natriem na tenko celú plochu a ako začína hustnúť a tuhnúť natieram aj zbytok.
- Položila som druhý korpus a ešte stále horúcim lekvárom natrela vrch. Ak vám počas plnenia korpusov lekvár vychladne, dajte ho na chvíľku do mikrovlnky.
- Položila som tretí korpus. Na tento som položila papier na pečenie, potom dosku na krájanie a napokon 3 kg múky. Takto som koláč uložila do chladničky na celú noc.
- Druhý deň so pripravila polevu z bielej čokolády s pridaním 1/4 kocky horkej, aby som dosiahla béžovú farbu. Polevu som natrela na zákusok, ktorý som potom dala do chladničky stuhnúť.
- Horúcim nožom som krájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.