« Naspäť na tento recept

Jablko-krúpový puding verzia na vytlačenie

Pretože bol sýty obed tak večera bola ľahká a sladká. Už som tu krúpy pridal iných verziách na tato je sladká. Krúpa aj pohanka sú zdraviu ohromne prospešné.

Autor receptu: patroveckypitrs

Postup receptu

Jablka som zbavil šupky a jadier a pokrájal na asi 2 - 3 cm kusy. Krúpy som opláchol v sitku pod vodou.
Jablko-krúpový puding - obrázok 1

Dal som do do hrnca a zalial vodou toľko aby bolo 1 cm nad krúpami a jablkami. Teraz som tam pridal víno, med, cukor, mletú škoricu, klinčeky a džem. Dal som to na šporák variť. Džem som použil šípkový zostal mi, tak nech sa nepokazí, keď je otvorený. Od bodu varu som to varil asi 25 minút. Občas som to premiešal, hlavne na začiatku, aby sa nelepilo na dno.
Jablko-krúpový puding - obrázok 2

Voda sa mi takmer všetka vytratila. Krúpy boli mäkké jablka tiež . Tak som v troche studenej vody rozmiešal dva sáčky tortová poleva číra. Vlial so to hrnca a pritom miešal nech sa to prevarí. Za chvíľu to začalo dobre hustnúť. Hrniec som odstavil zo sporáka.
Jablko-krúpový puding - obrázok 3

A vlial som to do pripravených misiek. Nechal to ochladnúť a večera je hotová. Môžete si to dať aj na raňajky, alebo desiatu, či olovrant. Je to ľahko stráviteľné. Nevyzerá to vábne , ale je to fakt dobre. Želám Vám dobrú chuť.
Jablko-krúpový puding - obrázok 4

Suroviny




20
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist