Jablčník podľa Slovenky

evicka63 - fotkaevicka63, 2. novembra 2010
Jablčník podľa Slovenky
Foto: evicka63

Tento recept bol uverejnený pred vyše 35 rokmi v časopise a tak sa dedí

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
400 g
400 g
2 ks
2 ks
120 g
 na vymastenie
 na vysypanie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká olúpeme a nastrúhame (na "rajbaničkovom-mrveničkovom" strúhadle), pridáme cukor, premiešame a necháme stáť od večera do rána. Následne vmiešame múku, prášok do pečiva, celé vajcia a mleté orechy. Všetko dobre premiešame a vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a pečieme v predhriatej rúre. Povrch teplého koláča potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Ja som do tohto dala prášok do pečiva na perníky a povrch som posypala orechami.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Moja mama odoberala Slovenku od casu ako zacala vychadzat a veru kooopec,vybornych receptov tam bolo.Raz som si dala tu namahu,sadla do pivnice a vsetky recepty som vystrihla a doteraz mam taku Slovenkovu kucharku:-)))pekny receptik
Moja mama asi čítala Slovenku, ale takto ho piekla namôjveru azda viac ako 35 rokov. Ale mladšie ročníky, odporúčam, nič tak dobré a šťavnaté v nedeľné ráno ku bielej káve som nezažil.

Pridaj komentár k receptu: