Jablčník podľa Slovenky

evicka63 - fotkaevicka63, 2. novembra 2010
Jablčník podľa Slovenky
Foto: evicka63

Tento recept bol uverejnený pred vyše 35 rokmi v časopise a tak sa dedí

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
400 g
400 g
2 ks
2 ks
120 g
 na vymastenie
 na vysypanie plechu




Postup

  1. 1

    Jablká olúpeme a nastrúhame (na "rajbaničkovom-mrveničkovom" strúhadle), pridáme cukor, premiešame a necháme stáť od večera do rána. Následne vmiešame múku, prášok do pečiva, celé vajcia a mleté orechy. Všetko dobre premiešame a vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a pečieme v predhriatej rúre. Povrch teplého koláča potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Ja som do tohto dala prášok do pečiva na perníky a povrch som posypala orechami.

Diskusia k receptu

marianne69
Moja mama odoberala Slovenku od casu ako zacala vychadzat a veru kooopec,vybornych receptov tam bolo.Raz som si dala tu namahu,sadla do pivnice a vsetky recepty som vystrihla a doteraz mam taku Slovenkovu kucharku:-)))pekny receptik
radovana
výborný koláčik a môže ísť aj menej cukru do cesta a navrch bez džemu, iba citrónová alebo rumová poleva
zemo
Moja mama asi čítala Slovenku, ale takto ho piekla namôjveru azda viac ako 35 rokov. Ale mladšie ročníky, odporúčam, nič tak dobré a šťavnaté v nedeľné ráno ku bielej káve som nezažil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia