Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
Autor receptu: pusta
Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa dobre vychladený k pečenému mäsu.
4 porcie |
40 + 4 hodiny chlade minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mladý baklažán prekrojíme na 1/4-tiny a potom ho pokrájame na tenké plátky, cherry paradajky na polovice, cibuľu na kocky, sušené papriky zbavíme semienok a posekáme na drobno.Zeleninu orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme prelisovaným cesnakom, scedím z oleja.
- Vychladnutú zeleninovú zmes dáme do šalátovej misy, pridáme paradajkovú šťavu, premiešame, dochutíme octom a cukrom.
- Dáme na niekoľko hodín do chladničky 4-6, podávame dobre vychladené.