Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
	        Autor receptu: pusta
	         
	        
	        Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa dobre vychladený k pečenému mäsu. 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	40 + 4 hodiny chlade minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Mladý baklažán prekrojíme na 1/4-tiny a potom ho pokrájame na tenké plátky, cherry paradajky na polovice, cibuľu na kocky, sušené papriky zbavíme semienok a posekáme na drobno.Zeleninu orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme prelisovaným cesnakom, scedím z oleja.
 - Vychladnutú zeleninovú zmes dáme do šalátovej misy, pridáme paradajkovú šťavu, premiešame, dochutíme octom a cukrom.
 - Dáme na niekoľko hodín do chladničky 4-6, podávame dobre vychladené.