Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát

Autor receptu: pusta

Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa dobre vychladený k pečenému mäsu.

4
porcie
40 + 4 hodiny chlade minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mladý baklažán prekrojíme na 1/4-tiny a potom ho pokrájame na tenké plátky, cherry paradajky na polovice, cibuľu na kocky, sušené papriky zbavíme semienok a posekáme na drobno.Zeleninu orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme prelisovaným cesnakom, scedím z oleja.
  2. Vychladnutú zeleninovú zmes dáme do šalátovej misy, pridáme paradajkovú šťavu, premiešame, dochutíme octom a cukrom.
  3. Dáme na niekoľko hodín do chladničky 4-6, podávame dobre vychladené.