Bezlepkové drobné pečivo
Išelské tortičky bez lepku
Autor receptu: novalim
Linecké cesto sa dá pri vianočnom pečení variovať na stovky spôsobov. My sme to naše bezgluténové chladené zmiešali s
kakaovým práškom a mandľami.* Upečené kolieska sme naplnili voňavým rumovo-orechovým krémom a obliali sme ich
čokoládovou polevou. Výsledok boli neuveriteľne chrumkavé a lahodné Išelské tortičky bez lepku. Vyskúšajte aj vy a určite si ich
zaradíte medzi vaše obľúbené vianočné recepty.
20-24 porcií |
50 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Linecké cesto vyberieme vopred z chladničky a necháme pri izbovej teplote povoliť. Ručne ho premiesime a zapracujeme doň kakao a mleté mandle. Dôkladne vymiesime, aby sa suroviny s cestom dobre prepojili.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a ozdobným kolieskom vykrajujeme koláčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút.
- Na plnku vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Pridáme marhuľový lekvár, rum, orechy a premiešame. Orechovým krémom natierame kolieska vždy zo spodnej (škaredšej) strany a vždy dve zlepíme dohromady.
- Čokoládu s maslom a kokosovým tukom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť.
- Koláčiky namáčame jednou stranou v poleve, necháme dobre odkvapkať a uložíme na mriežku. Posypeme nasekanými vlašskými orechami. Skladujeme ideálne v plechovej nádobe.