Indické kuracie stehná

Autor receptu: sorinka33

U babky v skrinke som našla veľa zaujímavých korenín, ktoré ma - spolu s indickou kuchárskou knižkou - inšpirovali k vyskúšaniu niečoho takého. Nie je to z tej knihy, je to improvizovaný recept. Dúfam, že bude chutiť :)

2
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso umyjeme, nakrájame na drobné rezančeky, polejeme trochou sójovej omáčky, worcesterskej omáčky, posypeme zázvorom, cesnakom a kmínom. Všetko to premiešame, dáme na noc odležať (alebo dáme odležať aspoň na čas, kým sa urobí ryža).
  2. Ryžu Basmati (asi tak do 3/4 jedného hrnčeka - pre 2 osoby) prepláchneme studenou vodou, dáme do vriacej vody, ktorú spolu s ryžou privedieme znova do varu. Potom stiahneme plameň a varíme ešte 10-12 min. Prebytočnú vodu potom zlejeme a ryžu ešte prepláchneme. Môžeme ju ešte osoliť alebo okoreniť podľa chuti.
  3. Odležané mäso urobíme na oleji na panvici – ako klasické kuracie mäso.
  4. Podľa chuti môžeme pridať ešte nejakú zeleninu (cuketu alebo niečo také).