Indické kuracie stehná
Autor receptu: sorinka33
U babky v skrinke som našla veľa zaujímavých korenín, ktoré ma - spolu s indickou
kuchárskou knižkou - inšpirovali k vyskúšaniu niečoho takého. Nie je to z tej knihy, je to
improvizovaný recept. Dúfam, že bude chutiť :)
2 porcie |
60 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme, nakrájame na drobné rezančeky, polejeme trochou sójovej omáčky, worcesterskej omáčky, posypeme zázvorom, cesnakom a kmínom. Všetko to premiešame, dáme na noc odležať (alebo dáme odležať aspoň na čas, kým sa urobí ryža).
- Ryžu Basmati (asi tak do 3/4 jedného hrnčeka - pre 2 osoby) prepláchneme studenou vodou, dáme do vriacej vody, ktorú spolu s ryžou privedieme znova do varu. Potom stiahneme plameň a varíme ešte 10-12 min.
Prebytočnú vodu potom zlejeme a ryžu ešte prepláchneme.
Môžeme ju ešte osoliť alebo okoreniť podľa chuti.
- Odležané mäso urobíme na oleji na panvici – ako klasické kuracie mäso.
- Podľa chuti môžeme pridať ešte nejakú zeleninu (cuketu alebo niečo také).