Hviezda s Nutellou (fotorecept)
Autor receptu: slavkabis
Keď som tento koláčik vyskúšala, mal veľký úspech a každý chcel vedieť recept. Dúfam, že budete aj vy spokojní, keď ho vyskúšate :)
8 porcií |
20 minút príprava |
20-25 minút na 170 °C |
Postup
- Dáme si ohriať mlieko, pridáme cukor, droždie a poprášime trochou hladkej múky, kvások si nalejeme na preosiatu múku a pridáme olej.
- Mne sa osvedčilo vareškou túto zmes trochu premiešať, nech sa spoja tekuté a sypké časti cesta a necháme cca 10 minút postáť. Potom klasicky spracujeme cesto, ide to ľahšie
- Necháme cca hodinku kysnúť na teplom mieste, vykysnuté cesto si rozdelíme na niekoľko častí-ja som cesto rozdelila na štyri časti a každé si vyvaľkáme. Malo by sa cesto vyvaľkané ešte orezať podľa taniera, ale mne ľúto "odpadu" tak som to nechala také neforemné :) na kráse to toľko neuškodí. Potierame každý kus cesta Nutellou.
- Keď už máme všetky diely cesta natreté, položíme posledný kus, ktorý necháme "čistý"
- Do stredu koláča si položíme pohár, aby sme rezy na ňom robili pravidelne od stredu. Urobíme si 16 kúskov
- Chytíme si dva kúsky koláča a otočíme smerom von dva krát a konce spojíme. Tak urobíme vždy po dva kúsky koláča. Ja mám konce trochu hrubšie, nakoľko som neorezala cesto podľa taniera, ale to vôbec neprekáža. Koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom a šup do rúry cca 170 stupňov.
- Nech sa páči, hotovo.