Hviezda s Nutellou (fotorecept)

Autor receptu: slavkabis

Keď som tento koláčik vyskúšala, mal veľký úspech a každý chcel vedieť recept. Dúfam, že budete aj vy spokojní, keď ho vyskúšate :)

8
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Dáme si ohriať mlieko, pridáme cukor, droždie a poprášime trochou hladkej múky, kvások si nalejeme na preosiatu múku a pridáme olej.
  2. Mne sa osvedčilo vareškou túto zmes trochu premiešať, nech sa spoja tekuté a sypké časti cesta a necháme cca 10 minút postáť. Potom klasicky spracujeme cesto, ide to ľahšie
  3. Necháme cca hodinku kysnúť na teplom mieste, vykysnuté cesto si rozdelíme na niekoľko častí-ja som cesto rozdelila na štyri časti a každé si vyvaľkáme. Malo by sa cesto vyvaľkané ešte orezať podľa taniera, ale mne ľúto "odpadu" tak som to nechala také neforemné :) na kráse to toľko neuškodí. Potierame každý kus cesta Nutellou.
  4. Keď už máme všetky diely cesta natreté, položíme posledný kus, ktorý necháme "čistý"
  5. Do stredu koláča si položíme pohár, aby sme rezy na ňom robili pravidelne od stredu. Urobíme si 16 kúskov
  6. Chytíme si dva kúsky koláča a otočíme smerom von dva krát a konce spojíme. Tak urobíme vždy po dva kúsky koláča. Ja mám konce trochu hrubšie, nakoľko som neorezala cesto podľa taniera, ale to vôbec neprekáža. Koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom a šup do rúry cca 170 stupňov.
  7. Nech sa páči, hotovo.