Huspenina z údeného na Somogyiho spôsob
Autor receptu: pusta
Tento recept mám z Madarska, osobne som ho ešte nerobila, ale poskytla som ho v zahraničí jednej milovníčke tejto kuchyne, aby ho mohla pripraviť pre veľkú spoločnosť a šíri sa tam s veľkým úspechom dalej.
800 minút príprava |
90 minút na 90 °C |
Postup
- Očistíme si cibuľu, cesnak, polievkovú zeleninu a údené, ktoré oškriabeme, zbavíme chlpkov opálením nad ohňom a umyjeme. Všetko vložíme do veľkého hrnca aj s koreninami.
- Varíme v 2 litroch osolenej vody pomalým varom do mäkka. Zbierame penu, až je voda číra. Ked je mäso mäkké, vypneme plameň a necháme chvíľu odstáť. Potom zbavíme tuku na povrchu a cez čisté biele plátno scedíme. Mäso vykostíme a nakrájame, rozdelíme do jednotlivých tanierov a zalejeme vývarom tak, aby bolo úplne pokryté.
- Necháme stuhnúť, ale nie v chladničke, kam ukladáme len huspeninu, ktorá už stuhla. Pred podávaním jemne poprášime huspeninu mletou červenou paprikou.