Huspenina z bravčovej hlavy a nožičiek

Autor receptu: redakcia

8
porcií

Postup

  1. Do veľkého hrnca dáme dôkladne očistenú bravčovú hlavu, bravčové nožičky, bravčové koleno a zalejeme vodou tak, aby boli ponorené. Privedieme k varu, keď sa začne variť, pozbierame penu, stiahneme oheň a pridáme olúpanú cibuľu, koreňovú zeleninu, celé čierne korenie a lyžicu soli. Pridáme aj celé strúčiky cesnaku, vďaka jeho vlastnostiam bude huspenina lepšie „lepiť“. Na miernom plameni varíme 2–3 hodiny.
  2. Uvarené mäso vyberieme a necháme čiastočne vychladnúť. Oberieme kože a mäso od kosti a pokrájame na malé kocky. Mäso dochutíme soľou, čerstvo pomletým korením a rozotreným cesnakom podľa chuti. Rozdelíme do foriem, pripravených misiek alebo hlbokých tanierov a zalejeme dobre precedeným vývarom. Na chladnom mieste necháme stuhnúť.
  3. Huspenina by mala mať výraznú slano–cesnakovú chuť. Podávame s nakrájanou cibuľou a čerstvým chlebom.