Huspenina - vlastný dlhodobý recept
	        Autor receptu: verka1
	         
	        
	        je čas huspeniny, tak sme včera varili a je super, preto vám ponúkam tento zdedený recept
| 		  
				  	  
				  	2-3 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	75 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Paprčky, chvostí a kožu dôkladne očistíme a vložíme do kuchty spolu s ostatnými ingredienciami.
Varíme 1 a štvrť hodiny a ešte necháme kuchtu samovolne vyfučať.
 - Paprčky a chvostík oberieme od kostí, kožu natrháme, dáme do primeranej nádoby. /Pekáčik, taniere hlboké, misky... /
Kosti ešte raz prevaríme, tak 5-10 min. a masko zalejeme.
Na veľlý pekáč treba 6 paprčiek, chvostík a kože  10 str. cesnaku, primerane korenia, prípadne zeleniny.
 - Finta:
Umelohmotovú fľašku zrežeme v 1/3 a masko dáme do pripravenej fľaše, zalejeme a občas premiešame aby bolo masko rovnomerne v celej fľaši.
Po stuhnutí režeme krúžky, alebo husp. vytlačíme a zjeme
Príloha: ocor, korenie, chlieb