Husacie prsia na šošovici

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šošovicu umyjeme a necháme aspoň hodinu napučať v 0,5 l studenej vody. Očistíme a na drobné kocky pokrájame cibuľu, petržlen a karotku. Šošovicu scedíme a vodu z nej odložíme. Zeleninu a šošovicu opražíme na PL masla. Zalejeme vodou zo šošovice a na slabom plameni varíme pol hodiny. Šošovicu zalejeme šľahačkou, povaríme a dochutíme soľou a korením.
  2. Rúru zohrejeme na 180 stupňov Celzia. Kožu na plátkoch mäsa ostrým nožom krížom narežeme, ale nie príliš hlboko. Mäso z oboch strán osolíme a okoreníme rozmarínom. Na pekáči zohrejeme trochu oleja a mäso opečieme zo strany, na ktorej je koža. Potom vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15–20 minút.
  3. Po obrátení na druhú stranu dopekáme ešte 5–10 minút. Počas pečenia viackrát polievame výpekom. Pečené husacie prsia vyberieme z pekáča a necháme ešte 2 minúty odležať. Potom kolmo na vlákna pokrájame na plátky hrubé 2 cm a servírujeme so šošovicou.