Hummus z bielej fazule

Autor receptu: cesminaz

Variácia hummusu z fazule :-)

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jednoduchá rýchlovka, ktorú pozná mnoho ľudí. Síce sa pripravuje z cíceru, ale ako výborná obmena môže byť aj z fazule ;-P Ja som použila už varenú fazuľu v konzerve, ale kto si hummus plánuje už dopredu, tak si fazuľu môže na noc namočiť a potom uvariť. Konzerva je praktická rýchlovka :-)
  2. Fazuľu scedíme a necháme trocha odkvapkať. Ak chcete, môžte opláchnuť, ale ja som neoplachovala. Potom fazuľu ponorným alebo iným mixérom rozmixujeme do hladka. Pridáme soľ podľa chuti olivový olej, tahini pastu a na jemno postrúhaný cesnak. Ale cesnak môžte pridať aj na začiatku a pomixovať spolu s fazuľou. Ďalej dáme štipku mletej rasce a citrónovú šťavu z 1/2 citróna. Ak sa obávate citróna, tak dávajte šťavu po troche a stále ochutnávajte. Je možne, že vám bude vyhovovať trocha menej, alebo trocha viac citróna :-) - je to vec chuti. Dobre premiešame a môžme podávať..
  3. môžem potvrdiť, že takto pripravený hummus z fazule je tiež výborný. Dobrú chuť!..