Huby na zimu

tetrisss - fotkatetrisss, 21. septembra 2013
Huby na zimu
Foto: tetrisss

Na juhu nemáme žiaľ teraz žiadne lesné huby, aj keď nám napršalo a je pomerne teplo, poniektorí zarytí hubári sú z toho na nervy, Zobraziť celý popisNa juhu nemáme žiaľ teraz žiadne lesné huby, aj keď nám napršalo a je pomerne teplo, poniektorí zarytí hubári sú z toho na nervy, ale príroda má svoje tajomstvá , ale je aj láskavá a tak na lúkach rastú tanečnice lúčne a je ich kopa, u nás sa volajú po domácky spišky, prečo neviem, ale mám ich veľmi rada v polievke, na kyslo, ale aj hocikde inde, ako iné hríby. Zajtra sa chystám z nich variť polievku a zvyšok som odložila na zimu, možno sa tento postup niekomu zíde.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Najskôr sa nejakým spôsobom dopracujeme k hubám, najkrajšie je si ich nazbierať sami. Dnes mám tie tanečnice vlastnoručne nazberané, ale takto odkladám aj iné, napr. kuriatka, masliaky, ale aj dubáky.

    Huby na zimu - obrázok 1
  2. 2

    Huby dobre očistíme, na sitku prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Do hrnca dáme trochu rastlinného oleja, na to dáme huby, trochu posolíme a pridáme trochu mletej rasce. Huby pomiešame, prikryjeme a podusíme dokiaľ nezmäknú a nepustia šťavu, čo nie je dlho, asi 5 až 10 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Rozdelíme ich do sáčkov, vzduch vytlačíme dobre zaviažeme a odložíme do mrazničky. Pri použití ich nerozmrazujeme, ale dáme rovno na olej, alebo do horúcej vody podľa jedla. Sú rovnako chutné ako čerstvé a je to veľmi jednoduché.

    Huby na zimu - obrázok 3

Diskusia k receptu

anika62
huby ked sa varia-------- prazia nemaju byt pod pokrievkou zakryte aby para mala km unikat
venusa
Rychle, jednoduche. Milujem huby na akykolvek sposob a uprednostnim pred masom. Tiez cakam na ich den. Vraj najviac rasu po splne a ten prave presiel. Dakujem za rcp, ak ich bude viac, takto ich odlozim.
marianne
...a my na severe zase huby mame,len ja ich zbierat neviem,ale odkladam,keby som sa nahodou o ne potkla:-)) vdaka
afataga
huby sa viac kamaratia s mastou, vyskusaj, bude to vonavejsie
tetrisss
Skusala som aj s mastou, aj s maslom, ale na odlozenie sa mi najviac pacil olej, ide ho tam len za velku lyzicu, aby sa huby nepripalili, oni si potom uz pustia svoju stavu.
manya
takto odkladám aj ja, rastú nám v záhrade pod stromami, tak trošku zamrazím.
zinnajdha
polievka z tanečníc je najfajnovejšia. Tie huby krásne voňajú a ešte lepšie chutia, dajú sa aj sušiť (a navliecť ihlou na špagátik...).