Foto: habakukurica
rýchle, jednoduché, vynikajúce :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šampióny nakrájame na plátky (väčšie, menšie, hrubšie, tenšie - kto má aké rád :) Do hrnca dáme trošku olivového oleja a keď je rozohriaty pridáme šampióny. Fazuľkové struky nakrájame na cca 1,5 - 2 cm časti a pridáme do hrnca. Všetko okoreníme, osolíme a pridáme rascu a na prudkejšom ohni restujeme až kým sa nevyparí prebytočná šťava.
- 2
Následne pridáme väčší hrnček ryže a na strednom ohni ju osmahneme a pridáme pohár bieleho vína. Rizoto robíme za stáleho miešania, v odokrytom hrnci. Keď sa víno odparí pridávame postupne po pohári vody, alebo mlieka (alebo ich kombinácie) a dosoľujeme podľa potreby. Tento postup opakujeme až kým nie je ryža hotová.
- 3
Rizoto by malo mať krémovú konzistenciu. Na záver môžeme pridať trošku masla aby bolo ešte lahodnejšie a krémovejšie. Podávame buď ako hlavné jedlo, alebo ako prílohu k rybám či zelenine.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takze udelam ryzi zvlast. Ale uvarim uricte. Jen tomu nebudu rikat rizot, ale ryze se zampionovo fazolkovou, vinnou omackou. Neva, vid?
@mijaita vyzerá to výborne :) a som rada, že som trochu inšpirovala :)
tvoja fotka nemá chybu, ty by si si v tomto smere rozumela s tým mojím... ja keď poviem, že bude rizoto tak on hneď - ale mne zvlášť! čiže pre neho spravím ryžu zvlášť a ostatné zvlášť ako prílohu a ja ako klasické rizoto pekne všetko spolu, podľa mňa je to úplne jedno, ale keď to tak chce :-)