Hubovo-fazuľkové rizoto
Autor receptu: habakukurica
rýchle, jednoduché, vynikajúce :)
5-6 porcií |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Šampióny nakrájame na plátky (väčšie, menšie, hrubšie, tenšie - kto má aké rád :) Do hrnca dáme trošku olivového oleja a keď je rozohriaty pridáme šampióny. Fazuľkové struky nakrájame na cca 1,5 - 2 cm časti a pridáme do hrnca. Všetko okoreníme, osolíme a pridáme rascu a na prudkejšom ohni restujeme až kým sa nevyparí prebytočná šťava.
- Následne pridáme väčší hrnček ryže a na strednom ohni ju osmahneme a pridáme pohár bieleho vína. Rizoto robíme za stáleho miešania, v odokrytom hrnci. Keď sa víno odparí pridávame postupne po pohári vody, alebo mlieka (alebo ich kombinácie) a dosoľujeme podľa potreby. Tento postup opakujeme až kým nie je ryža hotová.
- Rizoto by malo mať krémovú konzistenciu. Na záver môžeme pridať trošku masla aby bolo ešte lahodnejšie a krémovejšie.
Podávame buď ako hlavné jedlo, alebo ako prílohu k rybám či zelenine.