Hubová paštéta (fotorecept)

Autor receptu: bigbadboy1

Na túto paštétu sa mi najviac osvedčili modráky (Hríb siný Boletus luridus - Hubári ho zbierajú málo, lebo ich odrádza modranie dužiny ktoré sa ale po pár sekundách tepelnej úpravy stratí a huby získajú krásnu žltú farbu. ) Samozrejme použiť môžeme aj iné huby alebo zmes. Recept som objavil pred pár rokmi na internete keď sa mi podarilo nazbierať veľa hub a nevedel som čo s nimi :-) Teraz robím paštétu každý rok samozrejme recept som si trochu upravil.

180 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Dnes sa mi podarilo nazbierať 5 kg modrákov , tak som sa rozhodol že pri varení paštéty urobím pár fotiek a pridám recept na Varechu.
  2. Pripravíme si suroviny, papriku očistíme a z každej odrežeme aj špičku asi 1 cm.
  3. Roztopíme bravčovú masť na ktorej podusíme cibuľu a papriku.
  4. Hríby nakrájame na menšie kúsky aby nám skôr zmäkli, obaríme v slanej vode necháme odkvapkať a pridáme k cibuli a paprike. Dusíme pokiaľ huby nezmäknú.
  5. Zmes necháme schladnúť a rozmixujeme, osolíme, dochutíme korením, vegetou a feferónkami .
  6. Pridáme vajcia, poriadne rozmiešame a naplníme do pohárov.
  7. Sterilizujeme 2 hod pri 100 °C.
  8. Dobrú chuť.