Foto: methi
Podávame s plackami, napríklad: Čapati, Paratha, Naan.
Postup
-
1
Kešu orechy na pol hodinu namočíme vo vode.
-
2
V hrnci zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme nakrájané 2 cibule a cesnak a restujeme do mäkka. Pridáme nakrájanú paradajku a znova restujeme, až kým paradajka nie je mäkká. Túto zmes necháme trocha vychladnúť.
-
3
Potom ju rozmixujeme s troškou vody z kešu orechov. Pridáme k zmesi kešu orechy a znova vymixujeme na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
-
4
V tom istom hrnci znova zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať.
-
5
Potom pridáme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na silnom ohni do hnedkava.
-
6
Potom pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny, soľ a na silnom ohni ich 2 minúty opekáme. Potom oheň zmiernime a 8 minút dusíme (bez podlievania) pod pokrievkou.
-
7
Pridáme kurkumu, čili korenie, garam masala a premiešame.
-
8
Ďalej pridáme pripravenú pastu, troška vody...
-
9
... sladkú smotanu, dobre premiešame a privedieme do varu. Oheň zmiernime a 2 minúty povaríme. Treba to premiešavať, aby nám to neprihorelo a ak by bola masala príliš hustá, môžeme pridať ešte troška vody.
-
10
Do hotového jedla zamiešame nadrobno nakrájanú zelenú časť jarných cibuliek.
Diskusia k receptu