Podávame s plackami, napríklad: Čapati, Paratha, Naan.
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kešu orechy na pol hodinu namočíme vo vode.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
V hrnci zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme nakrájané 2 cibule a cesnak a restujeme do mäkka. Pridáme nakrájanú paradajku a znova restujeme, až kým paradajka nie je mäkká. Túto zmes necháme trocha vychladnúť.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Potom ju rozmixujeme s troškou vody z kešu orechov. Pridáme k zmesi kešu orechy a znova vymixujeme na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
V tom istom hrnci znova zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Potom pridáme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na silnom ohni do hnedkava.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Potom pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny, soľ a na silnom ohni ich 2 minúty opekáme. Potom oheň zmiernime a 8 minút dusíme (bez podlievania) pod pokrievkou.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Pridáme kurkumu, čili korenie, garam masala a premiešame.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Ďalej pridáme pripravenú pastu, troška vody...
                                                     - 
                                                    9
                                                    
... sladkú smotanu, dobre premiešame a privedieme do varu. Oheň zmiernime a 2 minúty povaríme. Treba to premiešavať, aby nám to neprihorelo a ak by bola masala príliš hustá, môžeme pridať ešte troška vody.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Do hotového jedla zamiešame nadrobno nakrájanú zelenú časť jarných cibuliek.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu