Foto: mrcookiecook
Takmer zabudnutý, spoločne s inými v starom zošite zapísaný a na tento deň čakajúci recept. Po dlhom čase som tento lahodný koláčik upiekol a Zobraziť celý popisTakmer zabudnutý, spoločne s inými v starom zošite zapísaný a na tento deň čakajúci recept. Po dlhom čase som tento lahodný koláčik upiekol a s použitím špaldovej múky je ešte lepší, než býval predtým. Ak nie sú po ruke čerstvé hrušky (najlepšie sú samozrejme domáce zo záhrady), môžu sa použiť aj hrušky z kompótu. Kto chce môže pridať aj hrozienka a nasekané vlašské orechy...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
4 hrnčeky |
|
1/2 hrnčeka |
|
5 ks |
|
1 balíček |
|
1 čajová lyžička |
|
1 PL |
|
1 ks (šťava aj kôra) |
|
2 PL (nemusia byť) |
|
Posýpka: | |
120 g |
|
140 g |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
Postup
-
1
V miske vyšľaháme do penista vajíčka s cukrom...
-
2
Pridáme na jemno nastrúhanú kôru z jedného citróna, kakao, mletú škoricu a premiešame...
-
3
Pridáme olej a múku, v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok do pečiva a znova premiešame...
-
4
Nakoniec do misky s cestom vmiešame hrušky, ktoré sme si predtým očistili a nakrájali na menšie kocky a poliali citrónovou šťavou. Podľa chuti môžme pridať aj hrozienka alebo nasekané vlašské orechy...
-
5
Cesto rovnomerne rozotrieme na pomastený a múkou vysypaný plech...
-
6
Z masla, cukru, van. cukru a múky si vymiesime zmes na posýpku...
-
7
Pomocou strúhadla posypeme cesto na plechu posýpkou a dáme upiecť...
-
8
Pečieme (podľa toho, akú ma kto trúbu) približne 40. minút v trúbe vyhriatej na 180°C...
-
9
Dobrú chuť! :-)
Diskusia k receptu