Hruškovo-citrónový koláč (fotorecept)
Autor receptu: mrcookiecook
Takmer zabudnutý, spoločne s inými v starom zošite zapísaný a na tento deň čakajúci recept. Po dlhom čase som tento lahodný koláčik upiekol a s použitím špaldovej múky je ešte lepší, než býval predtým. Ak nie sú po ruke čerstvé hrušky (najlepšie sú samozrejme domáce zo záhrady), môžu sa použiť aj hrušky z kompótu. Kto chce môže pridať aj hrozienka a nasekané vlašské orechy...
25 - 30 porcií |
55 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- V miske vyšľaháme do penista vajíčka s cukrom...
- Pridáme na jemno nastrúhanú kôru z jedného citróna, kakao, mletú škoricu a premiešame...
- Pridáme olej a múku, v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok do pečiva a znova premiešame...
- Nakoniec do misky s cestom vmiešame hrušky, ktoré sme si predtým očistili a nakrájali na menšie kocky a poliali citrónovou šťavou. Podľa chuti môžme pridať aj hrozienka alebo nasekané vlašské orechy...
- Cesto rovnomerne rozotrieme na pomastený a múkou vysypaný plech...
- Z masla, cukru, van. cukru a múky si vymiesime zmes na posýpku...
- Pomocou strúhadla posypeme cesto na plechu posýpkou a dáme upiecť...
- Pečieme (podľa toho, akú ma kto trúbu) približne 40. minút v trúbe vyhriatej na 180°C...
- Dobrú chuť! :-)