Hruškovo-citrónový koláč (fotorecept)

Autor receptu: mrcookiecook

Takmer zabudnutý, spoločne s inými v starom zošite zapísaný a na tento deň čakajúci recept. Po dlhom čase som tento lahodný koláčik upiekol a s použitím špaldovej múky je ešte lepší, než býval predtým. Ak nie sú po ruke čerstvé hrušky (najlepšie sú samozrejme domáce zo záhrady), môžu sa použiť aj hrušky z kompótu. Kto chce môže pridať aj hrozienka a nasekané vlašské orechy...

25 - 30
porcií
55 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske vyšľaháme do penista vajíčka s cukrom...
  2. Pridáme na jemno nastrúhanú kôru z jedného citróna, kakao, mletú škoricu a premiešame...
  3. Pridáme olej a múku, v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok do pečiva a znova premiešame...
  4. Nakoniec do misky s cestom vmiešame hrušky, ktoré sme si predtým očistili a nakrájali na menšie kocky a poliali citrónovou šťavou. Podľa chuti môžme pridať aj hrozienka alebo nasekané vlašské orechy...
  5. Cesto rovnomerne rozotrieme na pomastený a múkou vysypaný plech...
  6. Z masla, cukru, van. cukru a múky si vymiesime zmes na posýpku...
  7. Pomocou strúhadla posypeme cesto na plechu posýpkou a dáme upiecť...
  8. Pečieme (podľa toho, akú ma kto trúbu) približne 40. minút v trúbe vyhriatej na 180°C...
  9. Dobrú chuť! :-)