Čatní

Hruškové čatní s tekvicou

Autor receptu: redakcia

Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok. Mám rád, keď k tomu pridáme nový nápad, kúsok niečoho voňavého, nezvyčajného. Hľadajme inšpiráciu aj vo svete.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky asi 0,5 cm veľké. To isté spravíme s hruškami. Speníme cibuľu na olivovom oleji, pridáme tekvicu a pražíme asi 5 minút.
  2. Pridáme nakrájané hrušky a zastrekneme jablčným octom. Jemne osolíme a pridáme cukor a koriandrové semienka. Dusíme do stredne rozvarenej konzistencie. V prípade, že nemáme dosť tekutiny potrebnej na rozvarenie, prilejeme trocha vody.
  3. Naplníme do pohárov a necháme vychladnúť. Podávame pri izbovej teplote.
  4. Tip: Čatní môžeme podávať k syrom, k jahňaciemu mäsu, ale aj s vanilkovým mafinom.