Hrušková štrúdlička

Autor receptu: trafena31

Jete radi šťavnaté múčniky? Potom určite máte obľúbené pekne zabalené ovocie - a že to nemusí byť len klasická štrúdľa, dokazuje recept s náplňou zo sladkých hrušiek, ktoré podobne ako jabĺčka zmiešame s hrozienkami, škoricou, cukrom a sekanými mandľami.

45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme do misy, v strede urobíme jamku, vlejeme do nej vodu a pridáme soľ. Maslo nastrúhame na hrubom strúhadle k múke a zo surovín spracujeme hladké lesklé cesto, ktoré dáme pod teplý hrniec a necháme 60 minút odpočívať. Cesto potom vyvaľkáme na plátne na veľmi tenký plát a potrieme ho maslom.
  2. Hrušky ošúpeme, rozštvrtíme a nakrájame na kocky. K hruškám pridáme do misky hrozienka, cukor, mandle a škoricový cukor.
  3. Stred pripraveného cesta posypeme strúhankou, rozložíme na ňu ovocie a zavinieme. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 180 ° C 45 minút.