Foto: maminamicha
Výborný syr ktorý len tak nekúpite v obchode!
5
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
300 minút
na 35 °C
na 35 °C
Postup
-
1
Mlieko si dáme zovrieť na teplotu 35 stupňov a vypneme.
-
2
Primiešame syridlo a asi 3 minúty miešame. Potom necháme odpočívať 45 minút.
-
3
Po 45 minútach nakloníme hrniec a zistíme či sa oddeľuje mlieko huspeninovej konzistencie.
-
4
Pokrájame nožom na malé kúsky aby syrovátka vyplávala napovrch to je asi tak 10 minút.
-
5
Zoberieme plátno alebo plienku a precedíme všetko čo je v hrnci.
-
6
Zavesíme plienku a necháme odtiecť asi tak 5 hodín. Potom dáme do soľného roztoku alebo skonzumujeme len také.
varecha.pravda.sk/recepty/hrudka-z-kravskeho-mlieka-fotor...